Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE - Policie se připravuje na nedělní fotbal

KRAJ - FC Hradec Králové a SK Slavia Praha na stadionu v Hradci 

Do Hradce Králové dnes dorazilo na vlakové nádraží krátce před 14. hodinou  několik desítek sportovních fanoušků. Na jejich příjezd byli připraveni také policisté z pořádkové jednotky i dalších složek, jejichž úkolem bylo dohlédnout na to, aby nebyl narušen veřejný pořádek. Hned v počátku byli fanoušci osloveni policisty/kami z antikonfliktního týmu (dále jen AKT), kteří je seznámili s tím, jak se vyhnout případným komplikacím. Mezi hosty, kteří přijeli vlakem do Hradce, bylo i několik rusky mluvících cizinců, mezi kterými se jeden z nich mužům zákona prokázal neplatnými doklady, proto byl předán kolegům z cizinecké policie. Skupinky fanoušků doprovázeli od vlakového nádraží městem policisté z AKT. Zhruba půl hodiny před začátkem fotbalového utkání přivolali policisté v blízkosti stadionu záchrannou službu k silně podnapilému 23letému mladíkovi z Rychnovska, který byl z důvodu intoxikace alkoholem převezen do Fakultní nemocnice HK. Po skončení fotbalového utkání byly před stadionem připraveny k přepravě fanoušků městské autobusy, které je za asitence policejních vozidel přepravily na vlakové nádraží. Na přilehlých trasách dohlížela na bezproblémový průjezd ostatních vozidel i dopravní policie. Během odpoledne policisté při kontrolách zjistili  u třech polsky mluvících cizinců chybějící doklady, proto je předali kolegům z cizinecké policie.

Celé dnešní sportovní odpoledne se z pohledu policie obešlo bez narušení veřejného pořádku, proto toto utkání hodnotí jako bezproblémové.

por. Mgr. Lenka Burýšková
Aktualizováno: 18. 11. 2012 ve 21:40
_________________________________________________________________________________________________________________________

Královéhradečtí policisté se v těchto dnech připravují na blížící se fotbalové utkání mezi FC Hradec Králové a SK Slavia Praha, které se uskuteční v neděli dne 18. listopadu 2012 od 17:00 na Malšovickém stadionu v Hradci Králové. Vzhledem k tomu, že se jedná o rizikové utkání, přijala policie adekvátní opatření.

Policisté očekávají, že do Hradce dorazí stovky fanoušků Slavie společně s dalšími příznivci fotbalu. Cílem je proto zajistit veřejný pořádek po celou neděli a ochránit zdraví a majetek nejenom návštěvníků tohoto sportovního utkání, ale i všech občanů našeho města. Policisté jsou připraveni eliminovat jakékoliv projevy násilí. Nasazení policistů připravujeme v takovém rozsahu, abychom byli připraveni včas a adekvátně reagovat na případnou hrozící eskalaci násilí a to v dostatečném počtu. V případě potřeby budeme mít připraveny posily. Do opatření bude zapojena pořádková i dopravní policie, nebudou chybět také policisté z antikonfliktního týmu ani kriminalisté. V případě potřeby budou k převozu fanoušků využity městské autobusy.

Policie ČR aktivně spolupracuje s vedením klubu FC Hradec Králové, Magistrátem města Hradec Králové a s Městskou policií.

por. Mgr. Lenka Burýšková
tisková mluvčí KŘP Khk
Zveřejněno: 16. 11. 2012 v 9:00

vytisknout  e-mailem