Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Policie pronásledovala řidiče

Hlídkám Pohotovostní motorizované jednotky ujížděl cizinec v kradeném voze.  

Policisté včera krátce před desátou hodinou dopolední zaregistrovali na Podolském nábřeží řidiče osobního motorového vozidla Škoda Octavia Combi, které policejní databáze vyhodnotila jako odcizené. Automobil byl podle informačního systému odcizen předchozí den v Horních Počernicích.

Policejní hlídka zalarmovala posily a vozidlo sledovala na křižovatku ulic Podolské nábřeží a Libušina, kde řidič zastavil na červený světelný signál. Této situace využila přivolaná posila a svým vozidlem řidiče zablokovala. Ten pokyny policistů nerespektoval a zátaras prorazil, přičemž policejní vůz poškodil. Následně ujížděl po Podolském nábřeží, kdy svou rychlou a bezohlednou jízdou ohrožoval ostatní řidiče i chodce. Na křižovatce s ulicí Podolská způsobil další dopravní nehodu a to v okamžiku, kdy vjel do křižovatky na červenou a naboural vozidlo s označením TAXI. Ani druhá dopravní nehoda piráta silnic nezastavila a on pokračoval ve zběsilé jízdě ulicemi Jeremenkova, Dvorecká, Modřanská, Branická, a Ke Krči až do ulice Vrbova, kde se otáčel v křižovatce ulic Novodvorská a Vavřenova do protisměru. Situace bohužel stále neumožňovala policistům použít zastavovací pásy, proto hlídky přistoupily k dalšímu pokusu o zátaras služebním vozidlem. Ujíždějící řidič stále odmítal zastavit, poškodil již druhý policejní vůz a pokračoval ulicí Ke Krči. Na této komunikaci konečně nastaly ideální podmínky pro použití donucovacího prostředku v podobě zastavovacího pásu. Řidič po najetí na pás prorazil všechny čtyři pneumatiky a byl tak donucen rychlost vozu snížit. Pokračoval ještě nějakou dobu ulicí Jiskrova a dále Branická, kde jej zastavil třetí a poslední zátaras policie.

Policisté na místě 32letého cizince zadrželi a později převezli na nejbližší policejní služebnu k provedení dalších nezbytných úkonů. Případ si převzali kriminalisté čtvrtého policejního obvodu, kteří muže podezírají hned z několika přečinů. Na svědomí má totiž vedle samotné krádeže poškození hned čtyř vozidel, z toho dvou policejních.

mjr. Mgr. Andrea Zoulová – 1. ledna 2017

vytisknout  e-mailem