Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Před prázdninami oslovíme děti prostřednictvím digitálních nástěnek

Období letních prázdnin nabízí školákům prakticky neomezený volný čas trávený velmi často bez jakékoliv kontroly a dohledu rodičů. Rizikovým situacím přitom mohou být děti vystaveny nejen venku, ale i ve zdánlivém bezpečí domova. Policie proto připomene žákům základních i středních škol, čeho se (nejen) o letních prázdninách vyvarovat. Zcela poprvé k tomu v celorepublikovém rozsahu využije digitální nástěnky ÁMOS Vision, které jsou atraktivním informačním zdrojem. 

Žáci a studenti se v průběhu června prostřednictvím dotykových informačních tabulí postupně setkají se dvěma videospoty z projektu „Prevencí k bezpečí“.

Spot „Každý klik si rozmysli – neobnažuj soukromí“ varuje před zdánlivou anonymitou virtuálního prostředí a upozorňuje na nebezpečí sdílení obnažených fotografií a soukromých informací. Kromě dětí spot cílí také na rodiče, kteří se často vůbec nezajímají, jaké informace jejich děti v prostředí internetu sdílejí a s kým na sítích komunikují. Ani v dnešní době si mnozí rodiče nepřipouští, že se velikému riziku může jejich dítě vystavit i v domnělém bezpečí domova. Video bude možné na školních obrazovkách shlédnout od 10. června.

Druhý spot „Tenký led…“ upozorňuje na problematiku návykových látek, alkoholu a agrese nezletilých a mladistvých. Také tato rizika nabývají v průběhu letních prázdnin na intenzitě, a proto 17. června zamíří toto video prostřednictvím Ámos Vision do škol.

Republiková koordinátorka prevence plk. Zuzana Pidrmanová k předprázdninové kampani doplnila: „V naší preventivní činnosti se stále snažíme hledat inovativní způsoby oslovování různých cílových věkových skupin. Proto jsme rádi využili nabídky k zatím pilotní a testovací spolupráci v projektu ÁMOS Vision, jehož prostřednictvím jsme schopni s různými tématy oslovit žáky a studenty sedmi desítek škol napříč celou republikou. Dá se předpokládat, že bychom tímto způsobem mohli do budoucna do škol velmi rychle dostávat informace a varování
k aktuálním problémům.“

„Cílem ÁMOS Vision je kromě poskytování praktických školních informací žákům a učitelům také osvěta a podpora prevence na školách. Jsme rádi, že můžeme společně s policií přinášet mezi mladé lidi tento užitečný obsah a hlavně, že jim aktuální palčivá témata komunikujeme moderní formou, která je oslovuje. Školy jsou samozřejmě nadšené z nového informačního kanálu, díky kterému k dětem proudí důležité zprávy,“ dodává Richard Prajsler ze společnosti inpublic group, která systém digitálních nástěnek ÁMOS Vision provozuje po celé ČR.

kpt. Veronika Hodačová
oddělení prevence
10. 6. 2019

Odkazy do noveho okna

Ámos Vision foto škola

Ámos Vision foto škola 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem