Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policie násilníka z bytu vykázala

MOST - Druhý den byl však již doma; Procházka parkem skončila krádeží ... 


Další případ domácího násilí šetřila mostecká policie. Minulý týden bylo na linku 158 oznámeno napadení 42leté ženy v jednom obytném domě v Mostě. Na místě zasahovala hlídka PČR. Ta šetřením zjistila, že ženu měl napadnout její druh kuchyňským nožem. Tím ji bodl přes oděv. Ke zranění ženy naštěstí nedošlo, nůž jen poškodil oděv. Policisté na místě podezřelého muže podrobili dechové zkoušce na alkohol. Výsledek zkoušky byl pozitivní, policisté muži naměřili přes dvě promile alkoholu v dechu. Šetřením na místě vyšlo najevo, že muž ženu napadá pod vlivem návykových látek opakovaně. Po vyhodnocení situace v bytě a s ohledem na předcházející útoky policisté muže ze společného obydlí vykázali na dobu deseti dnů. Vykázaného pak poučili o povinnostech, které z vykázání vyplývají. Muž však zřejmě dobře neposlouchal. I když musel odevzdat klíče, tak hned druhý den se neznámo jak ocitl v bytě, aniž by ho dovnitř bytu někdo z rodiny vpustil. Policisté ho na místě zadrželi a převezli na policejní oddělení, kde mu bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Jeho útok na ženu je předmětem dalšího šetření pro podezření z pokusu přečinu ublížení na zdraví.

Procházka květnovou nocí se zvrtla v krádež
O svůj mobilní telefon přišla o víkendu jedna mladá žena. Ta byla na jedné mostecké diskotéce. Když se šla osvěžit na vzduch, přišel k ní cizí muž, který ji pozval na procházku do blízkého parku. Žena, ač muže neznala, pozvání přijala. Že pochybila, zjistila záhy. Muž ji na cestě mezi stromy vytrhl z ruky kabelku. Z ní pak odcizil mobilní telefon a kabelku hodil do křoví. Poté z místa odešel. Žena kabelku našla, zraněna nebyla. Utrpěla jen hmotnou škodu ve výši 1500 korun a také ponaučení, že galantnost je některým mužům cizí. Přečin krádeže vyšetřuje mostecká policie.

Přítelkyni nasprejoval vzkaz na novou omítku
Třicetiletému muži z Mostu bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření ze spáchání přečinu krádeže. Mostečan měl v nákupním středisku Kahan v jedné z drogérií odcizit 47 kusů zubních past, které si dal do přinesené tašky. Poté z prodejny vyběhl, aniž by za zboží zaplatil. Sám si však zuby pastami v hodnotě 3 700 korun nečistil. Lup prý prodal na ulici náhodným zájemcům.
Muž nejenže kradl, ale i sprejoval tam, kde to není dovoleno. Koncem března se měl nepohodnout se svoji přítelkyní. Mrzelo ho to a chtěl se jí omluvit. Přišel na originální způsob jak, ale porušil tím zákon. Před domem prý našel sprej a tím nastříkal na zeď své přítelkyni vzkaz. Asi mu nedošlo, že poškodil právě renovovanou omítku obytného domu a bytovému družstvu tak způsobil několika tisícovou škodu. Policie mu sdělila podezření i z přečinu poškození cizí věci.

Police sledovala rychlost a hmotnost vozidel
Mostecká dopravní policie si tento týden posvítila na řidiče. V rámci okresní dopravní akce kontrolovala motorová vozidla. Policejní hlídky se tentokrát zaměřily na sledování dodržování povolené rychlosti v obci a také na hmotnost nákladních vozidel. Na dvou stanovištích policisté radarem měřili rychlost a to v ulici SNP v Mostě a v obci Polerady. Na silnici I. třídy pod kopcem Bořeň policisté spolu s pracovníky Centra dopravních služeb vážili hmotnost kamionů. Během dne policisté zkontrolovali celkem 74 vozidel a zjistili 59 dopravních přestupků. Za 53 porušení uložili muži v uniformách pokuty ve výši 52 700 korun. Šest přestupků bude postoupeno do správního řízení. Celkem 43 řidičů šláplo na plyn razantněji, než mělo. Policisté jim uložili pokuty ve výši 48 tisíc korun. Čtyři přestupky bude řešit přestupková komise. Dva řidiči zapomněli na povinnost připoutat se a stálo je to tisíc korun. U sedmi vozidel byl zjištěn nevyhovující technický stav. Dopravní akce začala ráno v 08 hodin a skončila v odpolední době.

Nalezený mobil si ponechal
K mobilu přišel náhodou jeden zatím neznámý nálezce. Ten se však nezachoval poctivě. Mobil nalezl v Litvínově na jednom fotbalovém hřišti, kde si ho zapomněl jeho majitel. Mobilní telefon značky Nokia v hodnotě sedmi tisíc korun si ponechal pro sebe. Policie teď po něm pátrá a věc šetří pro podezření ze spáchání přečinu zatajení věci.

V obci hořel kontejner
Škodu za devět tisíc korun způsobil zatím neznámý poberta. Ten v jedné obci na Mostecku tento týden v pozdně nočních hodinách zapálil plastový kontejner. Případem přečinu poškození cizí věci se nyní zabývají policisté z obvodního oddělení v Mostě.

Dům prohledal zloděj
Nevítaného návštěvníka zaznamenal majitel rodinného domu v jedné obci na Mostecku. Ten do domu vnikl tento týden přes den. Použil k tomu násilí, kdy překonal balkónové dveře. Byt pak lapka prohledal a odcizil různé věci. Zajímal se hlavně o finanční hotovost. Poškozený majitel vyčíslil vzniklou škodu na částku vyšší jak padesát tisíc korun. Případ přečinu krádeže a porušování domovní svobody teď vyšetřují obrničtí policisté.

Čerpadlo čerpá jinde
Do průmyslového areálu v Záluží u Litvínova zavítal zloděj. Ten v jedné tamní firmě odcizil z betonové skruže kalové čerpadlo. Poškozená firma odhadla škodu na částku 13 tisíc korun. Okolnosti krádeže čerpadla nyní prověřují litvínovští policisté.

Liberečan kradl v Mostě, Ústí a Chomutově
Krádeže v prodejně si oblíbil 36letý muž z Liberecka. Kradl v Chomutově, kde se z obchodu pokusil odnést různou autokosmetiku v hodnotě 4 tisíc korun. Lup se mu nepodařil, zadrželi ho pracovníci prodejny. V Mostě z jednoho supermarketu odcizil brusku a opalovací pistoli za tři tisíce korun. Ani tady neuspěl, i když se pokusil z prodejny s lupem v tašce zmizet. V Ústí zase zatoužil po gola sadě za dva tisíce korun. Při odchodu byl zadržen a lup musel z batohu vyndat. Celkem ukradl věci za více jak devět tisíc korun. Policie filutu šetří ve zkráceném přípravném řízení a sdělila mu podezření ze spáchání přečinu krádeže.

Do podprsenky se vešly botky
Spodní prádlo za skrýš zvolila jedna mladá žena z Teplicka. Do Mostu přijela tento týden a v centru města zavítala do mosteckého obchodního domu Central. V jednom obchodu s oděvy si vybrala dětské boty a soupravičku. Lup v hodnotě 470 korun si ukryla do podprsenky a poté zamířila k východu. Ostražití pracovníci prodejny si však ženy všimli a zadrželi ji. Kradla i přesto, že byla v posledních třech letech za majetkový delikt odsouzena. Lup musela vrátit a poté skončila na policejní služebně v Mostě. Tam jí policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže.

Tříletý zákaz porušil
Podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno mosteckými policisty 42letému muži z Teplicka. Ten včera řídil osobní automobil a byl hlídkou dopravní policie kontrolován v obci Litvínov. Řidič měl pozitivní dechovou zkoušku a navíc má okresním soudem vydán zákaz řízení trvající až do roku 2013. Jeho jízda pod vlivem alkoholu bude řešena v přestupkovém řízení. Další jízdu mu policisté zakázali.

Řídil pod vlivem drog
Podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno 24letému muži z Litvínovska mezibořskými policisty. Ten řídil osobní automobil tovární značky VW pod vlivem návykové látky. Policisté u řidiče provedli test na zjištění množství a druhu látky. Test byl pozitivní a následná analýza potvrdila přítomnost pervitinu.

V Mostě 14. května 2010
 

vytisknout  e-mailem