Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policie na dětském dnu ZŠ Bojanov

Celá škola byla nadšena 

Na základě žádosti o pomoc při realizaci preventivního programu v rámci dětského dne konaného 1. června 2009 pro děti Základní školy v Bojanově požádala paní ředitelka policisty preventivně informační skupiny o zajištění dopoledního programu.
V první části si policisté z Obvodního oddělení Chrudim s dětmi povídali na různá témata dle věku dětí: bezpečná cesta do školy i ze školy, prevence před krádežemi nejen ve škole, komunikace dětí s cizím člověkem, pravidla silničního provozu, bezpečné chování doma i ve škole, alkohol a cigarety a spousta dalších zajímavých témat.
Ve druhé části byli na akci pozvaní dopravní policisté, kteří přijeli ukázat policejní motocykly. Zde policisté dětem vyprávěli jak správně zastavovat vozidla a jak se provádí silniční kontrola. To nejvíce zaujalo žáky z druhého stupně, kteří pomýšlejí na řidičák na motorku nebo ho již vlastní. Děti z prvního stupně zaujal nejvíce maják.
Posledním dopoledním programem byla ukázka psovodů se svými psy. Zde policisté dětem ukázali, jak jsou pejskové řádně vycvičení. Jak poslouchají na různé povely, dokážou najít různé předměty, hlídají i jak zadržují pachatele. Na konci byla dětem dána možnost pejsky si pohladit.
Celé akce se zúčastnilo zhruba 100 žáků, byla zakončena potleskem a poděkováním jak ze strany dětí, tak i ze strany učitelek. Děti si odnesly spoustu zážitků a od policie i několik preventivních a upomínkových předmětů.
por. Mgr. Tesař Jiří

fotogalerie

vytisknout  e-mailem