Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Policie modernizuje

ZLÍNSKÝ KRAJ: Nakoupili jsme dvě stě monitorovacích jednotek.  

I přes nepříznivou ekonomickou situaci pokračuje Krajské ředitelství policie ve Zlíně v modernizaci používaných technických prostředků a ve zlepšování pracovních podmínek policistů.
Za nemalé podpory Zlínského kraje jsme nakoupili 200 vozidlových komunikátorů s GPS jednotkou a pět licencí k softwaru pro automatické vyhodnocování tachografových kotoučků a dat z digitálních tachografů.
Monitorovací GPS jednotky umisťujeme do vybraných služebních vozidel, protože od toho očekáváme pružnější a rychlejší kontakt mezi operačním střediskem, hlídkami ve výkonu a oznamovatelem. Namísto mnohdy zdlouhavého vyhledávání nejbližší hlídky přes radiostanici, umožní GPS jednotka operačnímu důstojníkovi vidět přesnou polohu všech motorizovaných hlídek na monitoru. Následně bez prodlev rozhodne, která z hlídek bude na místě události nejdříve a vyšle ji tam.
Zlínský kraj přispěl i na nákup softwaru, díky kterému policisté mnohem přesněji a rychleji zkontrolují a vyhodnotí data z digitálních tachografů a tachografových kotoučků. Díky tomuto programu můžeme ještě zintenzivnit již tak časté kontroly dodržování doby řízení a odpočinku u řidičů z povolání nebo odhalit nepovolenou manipulaci s tachografem. Čtyři programy včetně čteček čipových karet a zařízení pro bezdrátové stahování dat z tachografů budou přerozděleny na všechny Dopravní inspektoráty Policie ČR Zlínského kraje, tím pátým bude disponovat Odbor služby dopravní policie Krajského ředitelství ve Zlíně.
Velmi si vážíme toho, že nám Zlínský kraj uvolnil ze svého rozpočtu dotaci ve výši 1,35 milionu korun. Bez tohoto obnosu bychom uvedené projekty realizovali jen stěží.
 

24. ledna 2012, pprap. Petr Jaroš

vytisknout  e-mailem