Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policie Kutnohorska chrání své občany

Pracovní setkání představitelů kutnohorské policie a firmy Foxconn se uskutečnilo dne 4. 3. 2009 v dopoledních hodinách v budově územních odborů Policie České republiky v Kutné Hoře. 

     Pozvání plk. JUDr. Blanky Matějů, plk. Ing. Radka Zábrahy a kpt. Bc. Jiřího Varhulíka přijal mezinárodní bezpečnostní manažer firmy Foxconn, Martin Outrata. Vzhledem k tomu, že jedno z výrobních středisek této firmy sídlí i v Kutné Hoře – Karlově, se policisté zajímali zejména o problematiku zaměstnávání cizinců, jejich ubytování na Kutnohorsku a také o  personální stránku věci. V této souvislosti je kladen důraz na poznatky k firmám a agenturám, které práci cizincům v tomto regionu zprostředkovávají a sledován je i počet cizinců, kterým již pracovní poměr zanikl.
 Policie v tomto ohledu působí preventivně, aby mohla být včas a kvalitně připravena na případné páchání protiprávní činnosti cizinci na Kutnohorsku a chránit tak bezpečí občanů a jejich majetek. Spolupráce obou stran je v jejich společném zájmu a tak to také vnímají. Další taková schůzka,  se uskuteční v brzké době.


vytisknout  e-mailem