Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policie i na táborech

RAKOVNICKO - K letním prázdninám neodmyslitelně patří i konání letních táborů, kterých je na Rakovnicku hned několik. 

V rekreačním středisku Star Line Šlovice měly děti z tábora možnost prohlédnout si v úterý 11. července 2023 výstroj, výzbroj, vybavení a dopravní prostředky využívané policisty Územního odboru Rakovník.

Konkrétně jim byla představena technika dopravní policie a to vozidlo s radarem, policejní motorka a také přenosný radar na trojnožce. Na dotaz, zda by radar byl schopen změřit rychlost běžce se statická ukázka přístroje změnila v praktickou. Několik dětí si nechalo na provizorní trati změřit svůj běžecký výkon. Nejrychlejším běžcem se však stal vedoucí táborové skupiny s rychlostí 28 km/h. Z řad dětí byl nejrychlejší mladík s rychlostí 26 km/h.

Po proběhlé spontánní soutěži v běhu si děti prohlédly a vyzkoušely vybavení a techniku oddělení hlídkové služby. Při prohlídce jim byl mimo jiné představen taser, balistická ochrana, záchranářský batoh a zastavovací pás.

Při  navazující besedě byli všichni přítomní seznámeni s činností policie ČR. Byly zodpovězeny dotazy týkající se trestní odpovědnosti mládeže a s tím související možnosti uložených trestů, včetně ochranné a ústavní výchovy. Dětem byl zdůrazněn význam rejstříku trestů a přestupků. Děti byly dále seznámeny s riziky užívání návykových látek, přičemž měly možnost prohlédnout si „Drogový kufr“ a vyzkoušet si brýle simulující účinky alkoholu. Účastnici tábora si mohli také odnést na památku otisk své ruky.

prap. Veronika Cafourková
ÚO Rakovník
21.7.2023
 

vytisknout  e-mailem