Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Policie hledá „umělce“ z pražského metra

Kriminalisté hledají sprejery i svědky jejich „uměleckého“ počinu. 

Trojice podezřelých mladíků ve čtvrtek 11. srpna 2016 v 11 hodin a 42 minut posprejovala během několika málo vteřin vlakovou soupravu metra ve stanici Náměstí Míru ve směru na Petřiny a bezprostředně po činu vestibul metra opustila. Ačkoliv cestující i pracovníci metra okamžitě zalarmovali policii, mladíky se policistům dopadnout nepodařilo. Jejich činnost i odchod z vestibulu metra však zachytily kamerové systémy.

Díky tomu nyní policie pátrá po totožnosti trojice podezřelých i po možných svědcích. Jeden ze svědků zachycených na záběru dokonce celou akci natáčel na mobilní telefon. Policisté by tak uvítali nejen jeho svědectví, ale rádi by získali i zmíněnou nahrávku jako podpůrný důkazní materiál. Dopravní podnik hl. m. Prahy způsobenou škodu vyčíslil na necelých 5 tisíc korun.

Jakoukoli informaci vedoucí ke ztotožnění osob, zachycených na záznamech kamerového systému, přijmou policisté na tísňové lince 158. Případná pořízená videa mohou občané zasílat na emailovou adresu Místního oddělení policie Vinohrady:
orp2.mop.vinohrady.podatelna pcr.cz.

mjr. Mgr. Andrea Zoulová – 28. srpna 2016

Odkazy do noveho okna

podezřelý 1

podezřelý 1 

Detailní náhled

podezřelý 2

podezřelý 2 

Detailní náhled

podezřelý 3

podezřelý 3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem