Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policie hledá svědky dopravních nehod

Řidiči ujeli bez oznámení  

     Dopravní policisté hledají svědky dvou dopravních nehod, kdy po nehodě řidič z místa ujel, aniž by poskytl zákonnou součinnost. K první z nich došlo dne 4. května 2012 v 14:35 hodin v obci Domažlice na křižovatce ulic Vodní a Fastrova. Neznámý řidič s nezjištěným vozidlem nerespektoval přenosnou zákazovou značku Zákaz vjezdu všech vozidel při jízdě ulicí Vodní, kde jsou prováděny stavební práce. Vjel s vozidlem na rozestavěnou část místní komunikace, čímž došlo k rozrytí povrchu z žulových dlažebních kostek a štěrkového podkladu. Na rozrytém povrchu komunikace vznikla škoda ve výši 10 tisíc korun. Řidič z místa ujel, aniž by nehodu oznámil policii.
     K další dopravní nehodě došlo dne 5. května 2012 v době od 16:15 hodin do 16:30 hodin na parkovišti před prodejnou Lidl v Holýšově. Neznámý řidič s nezjištěným vozidlem zajížděl nebo vyjížděl z parkovacího místa a poškodil pravý přední blatník na zaparkovaném vozidle značky Volkswagen Caddy, které zde bylo zaparkováno. Řidič z místa nehody odjel, s poškozeným řidičem nesepsal záznam o dopravní nehodě ani mu neposkytl údaje o své osobě a svém vozidle.
     Policisté z dopravního inspektorátu v Domažlicích nyní žádají případné svědky, kteří by mohli poskytnout informace vedoucí k ustanovení osoby neznámých řidičů a objasnění průběhu a příčiny dopravních nehod, aby zatelefonovali na linku 974 331 255, případně na tísňovou bezplatnou linku 158, nebo se osobně dostavili na dopravní inspektorát v Domažlicích.

por. Mgr. Dagmar Brožová
9. května 2012
 

vytisknout  e-mailem