Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Policie hledá anonyma

ZLÍN: Velký problém zlínských diskoték. 

Zlínské diskotéky mají problém a Policie ČR se ho snaží vyšetřit. V posledních dvou týdnech nám někdo v těch nejfrekventovanějších dnech hlásí uložení nástražného výbušného systému.  
Dva pátky a dvě soboty po sobě, vždy kolem půlnoci nebo později. To je doba, kdy je na zlínských diskotékách nejvíce lidí. A přesně v tuto dobu už někdo několikrát nahlásil uložení výbušnin na diskotéce Flip i v Musiclandu A. Policisté pátrají po pachateli nebo pachatelích, kteří se dopouštějí trestného činu šíření poplašné zprávy, za což hrozí peněžitý trest nebo až dva roky vězení.
Anonymní hlášení přijali pokaždé operační důstojníci Policie ČR na lince 158. Okamžitě na místo poslali hlídky, které obě diskotéky evakuovaly. Prostory musely opustit stovky návštěvníků. Po bezpečnostní kontrole, která uložení výbušnin vyloučila, se lidé mohli vrátit. Nicméně v některých případech anonym zavolal znovu a k evakuaci i podrobné prohlídce za účasti psovoda jsme museli přistoupit podruhé.
Policie ČR tyto případy nebere na lehkou váhu. Pátráme po jak po pachateli nebo pachatelích, tak i po případném motivu. Může se jednat o konkurenční boj, ale i nevhodnou legraci.
 
31. července 2012, Jana Macalíková

vytisknout  e-mailem