Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Policie ČR zvyšuje dohled i na Den boje za svobodu

Vyšší počet hlídek bude na místech s větší koncentrací lidí. 

Policie ČR připravuje bezpečnostní opatření na 17. listopad 2015. Opatření budou v souvislosti s pátečními útoky ve Francii zvýšená. Naše hlídky budou samozřejmě především tam, kde bude větší počet lidí. Ohlášená setkání budeme dohlížet na několika místech nejen v metropoli České republiky, ale i v ostatních regionech, například v Brně či v Ostravě.

Policie ČR má informace o tom, že 17. listopad chtějí ke své propagaci a provokaci zneužít některé skupiny extremistů. „Žádáme občany, aby se nenechávali vyprovokovat a účastnili se pouze poklidných a důstojných aktů, jejichž cílem je uctít Den boje za svobodu a demokracii, který si připomenutí rozhodně zaslouží,“ uvedl policejní prezident brig. gen. Tomáš Tuhý.

Policie ČR do ulic vysílá vyšší počet policistů, než byl v původních plánech před útoky v Paříži. V pohotovosti budou pořádkové jednotky i operativci ze služby kriminální policie a vyšetřování. Připraveni jsou kynologové i jízdní policisté. Stále platí, že zvýšený policejní dohled je i na letištích s mezinárodním provozem, vlakových nádražích a dalších rizikových místech.

„Podotýkám, že nejsou indicie, které by nasvědčovaly přípravě teroristického útoku v České republice. Nic ale nemůžeme podceňovat. Policie je v pohotovosti, žádný sebemenší signál si nemůžeme dovolit brát na lehkou váhu,“ uzavřel policejní prezident.

plk. Ing. Jana Macalíková
16.11.2015

vytisknout  e-mailem