Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policie ČR se reprezentovala na výročí povodní

Roztoky u Křivoklátu si připoměli 10 let od povodní 

Prezentace Policie ČR v Roztokách
 
     Dne 11. srpna 2012, se v obci Roztoky u Křivoklátu uskutečnila vzpomínková akce s názvem „10 let od povodní“. Pod záštitou obce Roztoky, starosty p. Melče, kde od 13:00 hodiny do 17:00 hodiny, mohli občané shlédnout techniku i vybavení vystavených jednotek hasičů, kteří v době povodní v této oblasti zasahovali. Krom nich se zde představila i rychlá záchranná pomoc a v neposlední řadě i Policie ČR.
    Mezi návštěvníky policisté zavítali s dvěma policejními vozy, kdy jeden z nich byl VW Transportér, využívaný dopravními policisty, jehož vybavení a okamžitá schopnost účasti by byla i na opatření typu povodně. Dále se mohli návštěvníci seznámit s výstrojí Policie ČR. Vystavené zbraně lákali samozřejmě nejvíce děti, ale i u dospělých vzbudili zájem a mnozí kladli policistům zvídavé otázky. Jiné zase zajímali policejní pouta či neprůstřelná vesta. Dámy zase kloboučky a čepice. Ovšem velký ohlas vzbudil policista, který návštěvníkům dovezl ukázat výstroj policisty zařazeného v pořádkové jednotce. Mohutný komplet, který na sebe postupně navlékal a svlékal, včetně helmy a plynové masky,  budil mezi přihlížejícími dostatečný respekt.
    Ti nejmenší nebyli ochuzeni ani o věcné dárky. Po zodpovězení otázek, přiměřeně každého věku, obdrželi dárky v podobě vystřihovánek, omalovánek, obrázků, světel na kola, atd.. Dárky pro děti věnoval BESIP a ZPMV ČR.
     Zhruba okolo třetí hodiny odpoledne byla pro přihlížející připravena ukázka policejního vrtulníku, který nejprve zachraňoval ze skály uvězněnou osobu a poté dvakrát z vody tonoucí. Veškerá jeho činnost byla divákům v průběhu popisována a bylo se na co dívat. Profesionální zásah byl odměněn potleskem od publika. Byla to jedna z nejhezčích ukázek a přehlídky techniky za celé odpoledne. Po „záchraně“ usedl vrtulník na místní hřiště, kde byl v obležení všech návštěvníků oslav.
     Věříme, že jsme zase trochu přiblížili práci Policie ČR veřejnosti. Policisté velice ochotně zodpovídali na všechny dotazy a reakce přítomných byly velmi pozitivní.
 
16. srpna 2012
nprap. Jana Žáčková
 
    
 

vytisknout  e-mailem