Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Policie ČR se připravuje na Velikonoce

O velikonočních svátcích budou policisté po celé České republice ve zvýšené míře dohlížet na veřejný pořádek, bezpečnost během kulturních či sportovních akcí, a také na bezpečnost a plynulost silničního provozu. 

Velikonoce jsou z pohledu bezpečnosti na našich silnicích jedním z rizikových období. Lidé vyrážejí za svými příbuznými, kdy často absolvují delší vzdálenosti, na které mnohdy nejsou zvyklí. Setkáváme se také  se svátečními řidiči, kteří vyrážejí prožít velikonoční svátky se svou rodinou. Vzhledem k příznivému počasí jsou na vozovkách čím dál častěji motorkáři, kteří patří k jedné z nejohroženějších skupin účastníků silničního provozu.

V průběhu velikonočních svátků bude Policie ČR především preventivně působit na českých silnicích, a to v rámci několika dopravně bezpečnostních akcí.  Desítky dopravních policistů budou dohlížet na to, zda účastníci provozu na pozemních komunikacích dodržují pravidla zákona o silničním provozu a zaměří se na zákaz požívání alkoholu a návykových látek. V loňském roce během Velikonoc policisté zjistili 124 řidičů, kteří usedli za volant pod vlivem alkoholu, dalších 29 jich bylo pod vlivem návykových látek.

Na území České republiky již od 22. března 2016  platí první stupeň ohrožení terorismem. Policie České republiky také v letošním roce připravila na nadcházející velikonoční svátky adekvátní bezpečnostní opatření. V následujících dnech budou na bezpečnost osob, majetek a veřejný pořádek v ulicích dohlížet stovky policistů nad rámec běžného výkonu služby.

Obyvatelé větších měst mohou potkat policisty s dlouhými zbraněmi, jako tomu bylo během vánočních svátků. Vzájemnou spoluprací s představiteli místní samosprávy, organizátory kulturních akcí a dalšími složkami integrovaného záchranného systému, individuálně řešíme také umístění betonových zátarasů a jiných technických prostředků.

Policie ČR realizuje několik preventivních akcí, více informací naleznete v odkazu níže:

https://www.policie.cz/clanek/policiste-se-v-provozu-zameri-na-bezpecne-poutani.aspx

prap. Hana Rubášová
16. dubna 2019

vytisknout  e-mailem