Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Policie ČR se ohrazuje proti obvinění z úniku informací

V případě podezření je možné vše oznámit příslušným orgánům. 

Policie ČR se důrazně ohrazuje proti obvinění z úniku informací. V pondělí 31. 8. 2015 v celostátních sdělovacích prostředcích zazněl úryvek z tiskové konference, na které vicepremiér a ministr financí Andrej Babiš cituje ministra spravedlnosti Roberta Pelikána: „Pan ministr řekl na vládě, že je asi špatně, že policie vlastně pouští takovéhle věci do médií, které nemají žádný základ“.
 
Policie ČR trvá na tom, že žádné informace v uvedené souvislosti sdělovacím prostředkům neposkytla. Ve věci probíhá standardní trestní řízení, které je ze zákona neveřejné a je vedeno pod permanentním dozorem příslušného státního zastupitelství.
 
Týká se případu, který v těchto dnech prověřuje Útvar pro odhalování korupce a finanční kriminality a podle kterého Ministerstvo spravedlnosti mělo odpustit dodavatelské firmě sankce za kolabující elektronický obchodní rejstřík. Mluvčí útvaru na přímý novinářský dotaz odpověděl jen toto: „Mohu pouze sdělit, že se touto věcí náš útvar zabývá. Více informací poskytovat nebudeme.“
 
Pokud existuje podezření, že v dané věci došlo k úniku informací zaviněnému konkrétní osobou či osobami, je možné podat v tomto smyslu oznámení příslušným orgánům, tedy státnímu zastupitelství, kontrolním orgánům Policie ČR anebo v případě podezření na trestnou činnost příslušníků Policie ČR Generální inspekci bezpečnostních sborů.

plk. Ing. Jana Macalíková
01. 09. 2015

vytisknout  e-mailem