Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nová krajská ředitelství policie

V rámci reformy Policie ČR se od 1.ledna 2010 mění organizační struktura policejních útvarů s územně vymezenou působností. Krajská ředitelství policie začnou kopírovat rozdělení republiky podle vyšších územních samosprávných celků. 

Nový zákon o Policii ČR umožnil zřídit šest nových krajských ředitelství policie tak, aby organizace policie odpovídala územně správnímu členění republiky podle čtrnáctí vyšších územně samosprávných celků. Dosavadní Krajské ředitelství policie Západočeského kraje se dělí na Krajská ředitelství policie Plzeňského a Karlovarského kraje. Z dosavadního Krajského ředitelství policie Severočeského kraje vznikají Krajská ředitelství policie Ústeckého a Libereckého kraje. Dosavadní Krajské ředitelství policie Východočeského kraje se dělí na Krajská ředitelství policie Královéhradeckého a Pardubického kraje. Z dosavadního Krajského ředitelství policie Severomoravského kraje vznikají Krajská ředitelství policie Moravskoslezského a Olomouckého kraje. A konečně z dosavadního Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje se vydělují Krajská ředitelství policie Zlínského kraje a kraje Vysočina.
 
 
Bližší informace k reformě Policie ČR na:
http://www.policie.cz/clanek/reforma-policie-cr-sluzba-v-novych-podminkach-191470.aspx
 
 
V souvislosti se vznikem nových krajských ředitelství policie byli jmenování noví krajští ředitelé.
 
Podrobné informace na:
http://www.policie.cz/clanek/jmenovani-krajskych-reditelu-policie.aspx
 
 
Nová organizační struktura se přirozeně odráží také v uspořádání webových stránek Policie ČR. Webové stránky nově zřízených krajských ředitelství policie jsou v součastné době v procesu tvorby. Omluvte proto, prosím, případné dílčí nedostatky.
 
Odkaz na webové stránky:
http://www.policie.cz/clanek/utvary-s-uzemne-vymezenou-pusobnosti.aspx
 
kpt. Bc. Michal Michálek
vrchní komisař

vytisknout  e-mailem