Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Policie ČR na veletrhu Job Fair 2008

Ve dnech 7. až 9. října 2008 proběhl v Brně v areálu výstaviště BVV Mezinárodní veletrh pracovních příležitostí Job Fair 2008. Policie ČR se zde prezentovala informačním a náborovým stánkem. 

Policisté poskytovali návštěvníkům veletrhu informace o možnostech uplatnění v Policii ČR. Za 3 dny konání veletrhu projevilo zájem přibližně 350 tazatelů, převážně z řad vysokoškoláků, přičemž jejich průměrný věk činil asi 27 let. Zhruba 70 procent všech dotazů směřovalo na zařazení u Policie ČR v rámci Správy Jihomoravského kraje. 
 
Vysokoškoláci se nejčastěji dotazovali na pozice odborníků na informační technologie, např. specialistů na počítačovou kriminalitu nebo správců počítačových systémů. Dále se zajímali o možnosti svého uplatnění v rámci Kriminalistického ústavu Praha a pracovišť kriminalisticko technických expertíz. Registrovali jsme také vysoký počet zájemců s pedagogickým vzděláním, kteří by jej rádi uplatnili v policii. Zájem maturantů směřoval převážně do oblasti služby pořádkové policie a služby kriminální policie a vyšetřování.
 
Zájemci o zaměstnání se vesměs shodovali na tom, že do služebního poměru je láká kombinace několika důvodů. Práce policisty je atraktivní a zajímavá, je v ní poměrně široká možnost uplatnění nejrůznějšího vzdělání a zároveň znamená sociální a finanční jistotu. Počet žádostí o informace neochaboval po celé 3 dny veletrhu a stánek Policie ČR patřil k nejnavštěvovanějším.
 
kpt. Bc. Petr Steidler
Odkazy do noveho okna

Jeden z mnoha rozhovorů

Jeden z mnoha rozhovorů 

Detailní náhled

Stánek Policie ČR

Stánek Policie ČR 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem