Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Policie ČR a Vojenská policie plánují zintenzívnit spolupráci

Náčelník Vojenské policie plukovník Pavel Kříž včera na Hlavním velitelství Vojenské policie přivítal policejního prezidenta brigádního generála Tomáše Tuhého. Jednali spolu mimo jiné o prohloubení spolupráce mezi oběma složkami. 

„V současné době je spolupráce mezi Policií ČR a Vojenskou policií na nadstandardní úrovni. Rádi bychom ji, i s ohledem na stávající situaci, do budoucna ještě zintenzívnili,“ potvrdil náčelník Vojenské policie Pavel Kříž.

Naposledy vojenští i civilní policisté spolupracovali například při organizaci průjezdů konvoje americké armády či na Dnech NATO v Ostravě. Užší součinnost by se mohla podle Kříže rozšířit o další oblasti, které mají obě policejní složky v působnosti.

„Podle vývoje bezpečnostní situace a s ohledem na potřeby policejní praxe se bude spolupráce a součinnost jednotlivých odborných služeb obou policií, a to jak dopravní, pořádkové i ochranné, ale také kriminální, dále prohlubovat,“ uvedl náčelník Vojenské policie.

Představitelé obou policejních složek, kteří se takto osobně setkali poprvé, spolu hovořili také o tématech, jež se dotýkají působnosti Vojenské policie, bezpečnosti státu nebo chystané novely zákona č. 300/2013 Sb., o Vojenské policii a o změně některých zákonů.

„V souvislosti s návrhem novely trestního řádu, který nyní prochází Poslaneckou sněmovnou v druhém čtení, jsme diskutovali o rozšíření působnosti Vojenské policie. Zástupci VP by nově mohli získat možnost prošetřovat hospodářskou kriminalitu ve státních vojenských podnicích. V současné době můžeme s úkony v trestním řízení začít, následně ale musíme věc předat Policii ČR,“ sdělil Kříž.

Autor: redakce MO ČR s přispěním plk. Jana Šmída
Zdroj: www.mocr.army.cz
8. 10. 2015

Odkazy do noveho okna

Návštěva 1

Návštěva 1 

Detailní náhled

Návštěva 2

Návštěva 2 

Detailní náhled

Návštěva 3

Návštěva 3 

Detailní náhled

Návštěva 4

Návštěva 4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem