Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Policie a festival QUEER PRIDE

Jihočeská policie přijala bezpečnostní opatření k sobotnímu táborskému průvodu a festivalu QUEER PRIDE. (Hl. schránka 974 221 116) 

Dne 20. června 2009 se v Táboře uskuteční festival QUEER PRIDE. Akce je řádně ohlášena a povolena. Jihočeská policie přijala bezpečnostní opatření směřující k zajištění především veřejného pořádku a dopravy. S ohledem na možné akce radikálů směřující proti ohlášenému průvodu a festivalu bude dění ve městě nepřetržitě monitorováno policií, která je připravena zamezit konfliktu mezi příznivci a odpůrci festivalu a také ochránit život, zdraví a majetek občanů.

Po dobu festivalu budou v centru města uzavřeny ulice po trase průvodu a okolí. Pro motorizované návštěvníky města jsou určena parkoviště poblíž plaveckého a zimního stadionu. Úplné a částečné uzavírky ulic jsou naplánovány na nezbytně nutnou dobu průchodu průvodu.


Jihočeská policie žádá všechny návštěvníky akce, aby dbali aktuálního dopravního značení, pokynů pořadatelů a policistů, kteří budou usměrňovat provoz především v kritických místech. Částečné či úplné uzavírky se budou týkat zejména ulic Budějovická, U Bechyňské dráhy, Husův park, Purkyňova, Bílkova, 9.května, Vančurova, Křižíkovo náměstí, Na Parkánech, Palackého, Pražská, Žižkovo náměstí, Klokotská, Příběnická, Vítkova, Laudova. Nezbytná omezení bude policie upravovat a přizpůsobovat aktuálnímu vývoji bezpečnostní situace ve městě.


Do připraveného policejního opatření je zapojeno několik stovek policistů včetně vypomáhajících strážců zákona z Jihomoravského a Západočeského kraje. Na aktuální dění ve městě bude dohlížet policejní vrtulník. 

 

vytisknout  e-mailem