Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policení práce není snadná

TRUTNOVSKO - Žáky základní i mateřské školy policisté seznámili s vybavením i povoláním policisty. 

ZŠ Prostřední LánovHned dvě preventivní akce, při kterých měly děti možnost nahlédnout pod pokličku policejní práce a něco se o ní dozvědět, se uskutečnily v posledních dnech na Trutnovsku.

První v pořadí policisté navštívili ZŠ Prostřední Lánov, kde ve středu (20. 4.) proběhl projektový den se složkami inegrovaného záchranného systému. Žáci si tak mimo jiné mohli prohlédnout výjezdové policejní vozidlo, které čítá poměrně široké vybavení. Muži zákona je samozřejmě s tímto seznamili, přidali také povidání o využití v praxi a dobrovolníci si také mohli vyzkoušet na vlastní kuži služební pouta.

V druhém případě přišli ve čtvrtek (21. 4) žáčci MŠ V Domcích přímo na Obvodní oddělení Policie ČR v Trutnově. Také je zajimala policejní práce, vybavení, vozidlo, MŠ V Domcíchprostory oddělení, ale i policejní cela. K jejich spokojenosti si vše důkladně prohlédli, vyzkoušeli si výhled s policejního vozu a prošli služebnou i policejní celou. Policisté jim mimo jiné představili učinky teseru, který také patří do policejní výbavy. Všem dětem bylo hned jasné, že takový zásah taserem není nic příjemného.

Závěrem nutno podotnout, že si každý odnesl, mimo užitečných informací, rad a dobré nálady po setkání s policisty, různé preventivní materiály a reflexní prvky.

por. Bc. Lukáš Vincenc
21. dubna 2022

Odkazy do noveho okna

MŠ V Domcích

MŠ V Domcích 

Detailní náhled

MŠ V Domcích

MŠ V Domcích 

Detailní náhled

ZŠ Prostřední Lánov

ZŠ Prostřední Lánov 

Detailní náhled

ZŠ Prostřední Lánov

ZŠ Prostřední Lánov 

Detailní náhled

ZŠ Prostřední Lánov

ZŠ Prostřední Lánov 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem