Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policejním vyjednavačům se podařilo zachránit mladého muže

KRAJ-DÁLNICE: Svůj život chtěl ukončit skokem z mostu. 

V sobotu 23. ledna mezi třetí a čtvrtou hodinou odpoledne jsme přijali oznámení, ve kterém volající sdělil, že na mostě na dálnici D1 ve směru jízdy na Brno ve Velkém Meziříčí je na zábradlí člověk.

Na místo okamžitě vyjela policejní hlídka Dálničního oddělení Velký Beranov. Na mostě skutečně stál v jeho středu mladý muž. Nacházel se na pravé straně mezi ocelovými svodidly a okrajovým zábradlím mostu. Dálniční policisté se snažili s mužem navázat kontakt. Mladík jim sdělil, že chce z dálničního mostu skočit. Jednání bylo komplikované muž reagoval podrážděně.

Druhá policejní hlídka u nedaleké benzínové čerpací stanice kontaktovala osádku vozidla záchranné služby, které se zde nacházelo a požádala je o jejich přítomnost u mostu. Tomu lékaři vyhověli a s druhou policejní hlídkou přejeli na místo události. Dálniční policisté místo a okolí mostu zabezpečili.

Lékaři se připojili k policistům a snažili se muže od skoku odradit. Muž byl ve velmi špatném psychickém stavu. Policisté přivolali policejního vyjednavače. Mladík se přesunul před zábradlí. Osádka sanitního vozu i policisté vytrvale pokračovali v kominuakci s mužem a snažili se mu v jeho úmyslu zabránit.

Policejní vyjednavači k mostu dorazili do patnácti minut. Po příjezdu si jednání s mužem převzali. Nejprve se jim podařilo mladíka přesvědčit, aby se vrátil zpět za zábradlí. Za přibližně dvacet minut muž v jejich doprovodu nebezpečný prostor opustil a odešel s nimi do vozidla. Policejní vyjednavači devatenáctiletého muže převezli na dálniční oddělení k provedení dalších úkonů.

Celá událost s úspěšným koncem trvala více než hodinu.

vytisknout  e-mailem