Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policejní zprávy z Prostějovska

ze dne 16. června 2009  

Z prodejny zmizely peníze a stravenky
V noci ze soboty na neděli se vloupal neznámý zloděj do prodejny Maso a uzeniny v Prostějově. Pachatel nejdříve vnikl do prodejny a pak do skladu a kanceláře budovy.  Z příruční pokladny, kterou vypáčil, odcizil zloděj finanční hotovat přibližně 47 tisíc korun  a také větší množství stravenek. Z prodejny zmizel zatím přesně nezjištěný počet lahví tvrdého alkoholu. Majitel prodejny způsobenou škodu předběžně vyčíslil na více jak 100 tisíc korun

Krádež závodních motocyklů
V noci na pondělí  odcizil neznámý zloděj z dílny v obci na Prostějovsku dva závodní motokrosové motocykly zn. YAMAHA a KAWASAKI. Pachatel se vloupal do dílny přes garáž, kam vnikl po přestřižení visacího zámku na vratech. Způsobená škoda byla majiteli vyčíslena na 200 tisíc korun.   

Vloupání do nákladních aut
Prostějovští policisté řeší dvě vloupání do nákladních aut, ke kterým došlo včera během dne. Přes poledne se vloupal neznámý pachatel do nákladního vozidla MAN zaparkovaného na odstavné ploše u silnice v Držovicích. Z auta zloděj odcizil sportovní tašku s oblečením, dva mobilní telefony a peněženku, ve které byla finanční hotovost 4 000 Kč a  300 EURO.  Celková výše způsobené škody byla vyčíslena na 26 tisíc korun. Téměř ve stejnou dobu se vloupal neznámý pachatel také do nákladního auta zaparkovaného v Prostějově na ulici Šárka. Z vozidla zmizelo větší množství cigaret různých značek  a reklamních zapalovačů. Poškozená firma škodu vyčíslila na 80 tisíc korun.

Opilý cyklista havaroval 
K dopravní nehodě cyklisty došlo včera před 13. hodinou na silnici ve směru od Bohuslavic na obec Raková. Před křižovatkou cyklista vlivem  nepozorné jízdy a požitého alkoholu havaroval, upadl na vozovku  a utrpěl poranění hlavy a  oděrky na rukou. Po prvotním ošetření lékařem záchranné služby byl jednapadesátiletý muž transportován  vrtulníkem do Fakultní nemocnice v Olomouc k dalšímu ošetření. Policisté při orientační dechové zkoušce muži naměřili 1, 7 promile alkoholu v dechu.  Technická závada jako příčina dopravní nehody nebyla na místě zjištěna. 

por. Mgr. Jitka Dolejšová

vytisknout  e-mailem