Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policejní zprávy z Prostějovska

ze dne 23. a 24. května 2009  

Hořel motor auta
V pátek v podvečer byla přivolána jednotka HZS Olomouckého kraje k požáru motorového vozidla  
Škoda Forman. Automobil stál před domem na Poděbradově nám. v Prostějově.  Hasiči požár uhasili, ke zranění osob nedošlo. Vyšetřovatel hasičů zjistil, že se na výfukovém potrubí v motorové části vozu vzňal kousek hadříku.

Pracovní úraz
V pátek dopoledne došlo v areálu Zemědělského družstva Klenovice na Hané k pracovnímu úrazu.  Pracovníkovi, který připevňoval na nosná ramena kolového nakladače hydraulické bourací kladivo upadl zajišťovací čep, pro který sáhl rukou.  Muž se naklonil a ramenem zavadil o ovládací páku hydrauliky a stroj mu sevřel paži.  Muž utrpěl těžké zranění a po prvotním ošetření lékařem RZS byl transportován vrtulníkem do Fakultní nemocnice Olomouc, kde byl operován.

Pil před jízdou a havaroval
V sobotu po 22. hodině havaroval za obcí Plumlov řidič motorového vozidla BMW.  K havárii došlo poté, co vozidlo dojížděla policejní hlídka, která řidiče chtěla zastavit pro podezření z přestupku. Řidič ujížděl a v serpentinách nepřizpůsobil rychlost povaze vozovky, vozidlo se dostalo do smyku a vyjelo vpravo mimo vozovku. Po najetí a nárazu na krátký břeh zůstal automobil stát. Policisté vzápětí zjistili, že dvacetiletý mladík požil před jízdou alkohol. Provedená dechová zkouška u něj prokázala  přes jedno promile alkoholu v dechu. Došlo ke hmotné škodě na vozidle, havárie se obešla bez zranění.  Policisté zakázali řidiči další jízdu, událost se vyšetřuje pro podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Srážka dvou cyklistů
V neději odpoledne se srazili v Prostějově dva cyklisté. Jeden z nich utrpěl lehčí zranění a musel být ošetřen lékařem na chirurgii. Z vyšetřování nehody vyplývá, že  osmnáctiletý cyklista jedoucí po ulici Drozdovice na křižovatce odbočoval vlevo a nedal přednost. Došlo ke střetu, při kterém byl čtyřiačtyřicetiletý muž zraněn.   


por. Mgr. Jitka Dolejšová
 

vytisknout  e-mailem