Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policejní zprávy z Prostějovska

ze dne 29. dubna 2009  

Zadržen muž podezřelý z vloupání do chat
Neznámý pachatel vnikl v přesně nezjištěné době do chalupy v obci Kandia  na Prostějovsku. Do objektu se zloděj dostal po rozbití okna vedoucího do ložnice. Zloděj chalupu  prohledal a odcizil alkohol, cukrovinky a další věci. V téže době došlo k vloupání do chaty  v katastru obce Slavíkov. Pachatel rovněž rozbil nezjištěným předmětem okna chaty a chatu prohledal. Odcizil alkohol, potraviny a pánské horské jízdní kolo.  Škoda způsobená oběma majitelů rekreačních zařízení byla vyčíslena na přibližně 7 tisíc korun. Podezřelého muže včera kolem poledne nedaleko činu na silnici mezi obcemi Kandia a Budětsko  zadrželi policisté. Při kontrole policejní hlídka zjistila, že muž má u sebe pravděpodobně věci pocházející z trestné činnosti.  Pětačtyřicetiletý muž byl po konzultaci se státním zástupcem umístěn do policejní cely a byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z trestných činů  porušování domovní svobody a krádež. Muži hrozí dle trestního zákona peněžitý trest, případně trest odnětí svobody až na tři roky.

Upytlačil kačeny
Policisté zahájili v těchto dnech trestní stíhání pro podezření z trestného činu pytláctví proti muži, který se měl protiprávního jednání dopustit tím, že  uplynulou sobotu u rybníka v katastru obce Hluchov, v místě zvaném Bělecký Mlýn odchytil nezjištěným způsobem bez řádného oprávnění nejméně tři kusy divokých kačen, dvě samice a jednoho samce. Mysliveckému sdružení tak způsobil škodu nejméně 3 800 Kč. Z dosavadního vyšetřování vyplývá, že kachny donesl domů a dva kusy usmrtil.  Za jeho jednání mu hrozí dle trestního zákona peněžitý trest, zákaz činnosti, propadnutí věci nebo v krajním případě trest odnětí svobody až na dva roky 

Řídil opilý a bez řidičáku
Ve středu ve 23 hodin  došlo k dopravní nehodě v Prostějově na ulici Plumlovské. Řidič osobního vozidla Opel Vectra jel do centra města, nepřizpůsobil rychlost a vyjel mimo vozovku na travnatý pás, kde narazil do sloupu veřejného osvětlení. Došlo k hmotné škodě na vozidle i na sloupu veřejného osvětlení. Policisté na místě zjistili, že řidič usedl za volant pod vlivem alkoholu, orientační dechovou zkouškou mu naměřili 2,4 promile alkoholu v dechu. Kromě toho vyšlo najevo, že řidič nikdy nevlastnil řidičský průkaz a také to, že mu okresní soud vyslovil zákaz řízení motorových vozidel. Jednadvacetiletý mladík je tak podezřelý z trestních činů řízení pod vlivem návykové látky, řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a z maření výkonu úředního rozhodnutí. 

por. Mgr. Jitka Dolejšová

tel. 974 766 207

foto_1.jpg foto_1.jpg

 

foto_2.jpg foto_2.jpg
foto_3.jpg foto_3.jpg

 




vytisknout  e-mailem