Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policejní zprávy z Prostějovska

ze dne 11. prosince  

Vloupání do auta
Ve středu kolem poledne se vloupal neznámý pachatel do osobního auta značky Hyunday Matrix, které si majitelka zaparkovala u hřbitova v obci Suchdol. Půl hodinka mu stačila k tomu, aby rozbil okno a z vozidla odcizil dámskou kabelku s doklady, penězi a osobními věcmi. Majitelka škodu vyčíslila na více jak 6 tisíc korun.

Vloupání do restaurace
Ze středy na čtvrtek se vloupal zloděj do restaurace v obci Klenovice na Hané. Zloděj odstranil sklo ze vstupních dveří a vzniklým otvorem se dostal do restaurace. Zde z výčepu odcizil peníze a několik krabiček cigaret. Majiteli svým jednáním způsobil škodu za 6 tisíc korun.

Vloupání do kanceláře
Ve čtvrtek ráno zjistili pracovníci společnosti, která má sídlo v Prostějově na ulici Svatoplukova, že měli nezvanou návštěvu. Zloděj se nejdřív pokoušel vypáčit balkonové dveře v prvním patře. To se mu nepodařilo, proto rozbil skleněnou výplň a vnikl do kanceláře. Zde poškodil dveře další kanceláře, vše prohledal a odcizil na stole odložený notebook. Společnosti svým jednáním způsobil škodu za 16 tisíc korun.

Krádež z nákupního vozíku
Ve čtvrtek kolem poledne byla nakupovat v obchodním centru v Držovicích třiatřicetiletá žena. Svou tašku si během nákupu odložila do vozíku a vybírala zboží. V nestřežené chvíli k ní přistoupil zloděj a tašku s peněženkou, doklady a osobními věcmi jí odcizil. Žena škodu vyčíslila na necelých 10 tisíc korun. Upozorňujeme všechny občany, aby si během nákupu své osobní věci neukládali do vozíků! Zloději stačí malá chvilka vaší nepozornosti a tašku vám odcizí.

Dopravní nehoda
Ve čtvrtek v 18:00 hodin došlo v Prostějově na ulici Plumlovská k dopravní nehodě. Řidič osobního auta značky Peugeot 307 jel po ulici směrem do centra města. Před restaurací nedodržel bezpečnou vzdálenost za vozidlem Ford Focus, jehož řidič musel přibrzdit a zastavit z důvodu silničního provozu a ze zadu do vozidla narazil. Po příjezdu policejní hlídky bylo řidiči osobního auta peugot dechovou zkouškou naměřeno 2,20‰ alkoholu v dechu.  Ke zranění osob nedošlo.


por. Mgr. Marta Vlachová

 

vytisknout  e-mailem