Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policejní zprávy z Prostějovska

ze dne 16. dubna 2009  

Sražený chodec
Včera v poledne došlo k vážné dopravní nehodě na rychlostní komunikaci ve směru od obce Kobeřice k Brodku u Prostějova. Staršího muže, který přecházel silnici a tlačil jízdní kolo, zachytilo v levém jízdním pruhu osobní vozidlo Renault. Muž byl s těžkým zraněním převezen do Fakultní nemocnice v Olomouci. Okolnosti dopravní nehody se vyšetřují, z prvotních poznatků vyplývá, že řidič jel za jiným osobním autem, náhle začalo první vozidlo brzdit a na poslední chvíli se vyhnulo přecházejícímu chodci. Řidič pravděpodobně chodce přes automobil jedoucí před ním neviděl. 

Poškození transformátoru
Neznámý pachatel odcizil v úterý v noci olejovou náplň z transformátoru umístěného na sloupu v obci Hrdibořice. Došlo tak k přehřátí transformátoru a k následnému zkratu, čímž se poškodily pojistky. Přibližně polovina obyvatel obce tak byla v uvedené době bez elektřiny.  Pachatel odcizil přibližně 390 kg olejové náplně poté, co odšrouboval vypouštěcí zátku transformátoru ve výšce zhruba 4 metry nad zemí.  Způsobená výše škody byla předběžně vyčíslena na 83 000 Kč. Policisté případ vyšetřují pro podezření  z trestných činů Krádež, Poškozování cizí věci a Poškozování a ohrožování provozu obecně prospěšného zařízení. Pachateli po dopadení hrozí peněžitý trest, případně trest odnětí svobody až na tři roky.

Okradena na parkovišti
Na neopatrnost doplatila včera odpoledne jedna ze zákaznic v supermarketu v Prostějově. Při překládání nákupu z vozíku do auta nechala žena otevřené přední dveře a neznámý pachatel jí ze sedadla odcizil kabelku. V kabelce měla peněženku s finanční hotovostí 11 000 Kč, doklady a mobilní telefon. Žena tak přišla o věci v celkové hodnotě přes 15 000 Kč.

Z auta zmizela navigace
V noci na včerejšek se vloupal neznámý zloděj do motorového vozidla Volvo zaparkovaného  na ulici Vodní v Prostějově. Pachatel rozbil  nezjištěným předmětem okénko u řidiče z auta odcizil satelitní navigaci v hodnotě 1 500 Kč. Poškozením dveří vznikla majiteli škoda 3 000 Kč.


por. Mgr. Jitka Dolejšová

tel. 974 766 207, mob. 602 161 743

 

vytisknout  e-mailem