Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policejní zprávy z Karvinska 4.7.- 6.7.

Přehled zpráv za dané období. 

Dříve než stačila trestný čin ohlásit, byl pachatel již s pouty na rukou
 
     Dne 25.6.2009 v 14,oo hodin byl v Havířově - Městě na ul. Dlouhá třída 18a ve dvorové části všímavými občany spatřen a později i zadržen M.R. r. 1976. Ten se totiž páčením zámku pokusil vniknout do vozidla Š-Fábie Combi. Občané mu v tom zabránili a telefonicky vyrozuměli policisty z Obvodního oddělení Havířov 2. Při podrobném ohledání místa činu byl nedaleko napadeného vozidla na zemi nalezen 3/4 černý dámský kožený kabát.
     Za necele dvě hodiny po zadržení podezřelého se na policii Havířov Podlesí dostavila poškozená R.M., která oznámila vloupání do vozidla Š-Felicie. Vozidlo měla zaparkované na ul. Fibichova v Havířově-Městě. Pachatel z vozidla ji měl odcizil dámský kožený kabát černé barvy. Kabát podrobně popsala a poté co jí byl policistou předložen, neskrývala svou radost nad jeho nalezením.
     Zadržený M.R. není žádnou neznámou osobou. Po svém zadržení mu bylo policisty prokázáno vloupání do celkem 13 vozidel na území služebního obvodu OOP Havířov 1 a OOP Havířov 2, krádež mobilního telefonu a jeden případ ublížení na zdraví ve spojení s trestným činem výtržnictví. Za tyto skutky po zásluze skončil ve vazbě.
 
 
Mladíci měli zálusk na vodní dýmku
 
            Kolem půlnoci z neděli na pondělí v Havířově Městě na ulici Dlouhá třída skupinka šesti mladíku kamenem rozbili skleněnou vakuovanou výplň výkladní skříně. Ani zabudovaný alarm jednoho s nich od skutku neodradil a z výkladní skříně odcizil červenou vodní dýmku v ceně 1230korun. Škoda na výkladní skříni je 8800korun.
 
 
Cigarety si neodnesl
 
            Do stánku s tabákovými výrobky v Českém Těšíně na ul. Koperníkové se v pátek po půlnoci vloupal mladík r. 1984. Do svého přineseného batohu uložil různé druhy cigaret v kartonech v hodnotě 3901 korun. Policisty byl zadržen a lup putoval zpět k majitelce.
 
 
Vybrala příruční pokladnu
 
            Zřejmě vysoká hladina alkoholu způsobila zkrat u ženy r. 1967, která v odpoledních hodinách v jednom Karvinském baru odcizila peníze. Bez povšimnutí obsluhy baru vnikla do prostoru pro personál a z neuzamčené příruční pokladny odcizila hotovost ve výši 10000korun. Po zadržení putovala k vystřízlivění do protialkoholní záchytné stanice Karviná a následující den si vyslechla z úst policisty sdělení obvinění z trestného činu krádeže.
 
 
Vloupání do vozidla
 
            V neděli nad ránem se neznámý pachatel vloupal v Orlové Láryni do vozidla VW Passat. Sebou si odnesl vypáčený zámek ze dveří, kryt airbegu z přístrojové desky a dva reproduktory ze zadních dveří. Škodu odcizením majitel vyčíslil na částku 7000korun a 3000 korun na poškozených dveřích.
 
 
Bytaři v Karviné
 
            V neděli policisty zaměstnal neznámý pachatel, který v Karviné Mizerově na ulici Divišové vykopl vstupní dveře do jednoho bytu ve druhém patře. Z bytu si pak odnesl mobilní telefon značky Siemens, pánské hodinky a alkohol. Majitelce způsobil škodu ve výši 2000korun poškozením dveří a 5700korun odcizením věci. Další skutek policisté zaznamenali v Karviné Ráji, kde na ulici Olbrachtové pachatel opět ve druhém patře vnikl do bytu. Z bytu si odnesl mobilní telefony a na hotovosti finanční částku 260000korun.
            Zda oba skutky spáchal tentýž pachatel či pachatele policie prověřuje.

vytisknout  e-mailem