Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policejní zpravodajství

JIČÍNSKO - Na přelomu roku 2015 a 2016 byl na Jičínsku relativní klid. Policisty nejvíce zaměstnaly různé šarvátky, strkanice a neshody v rodinách i mezi sousedy. 

Čtvrtek 31. prosince 2015

AGRESIVNÍ HOST - Krátce po třinácté hodině zamířili novopačtí policisté do Lázní Bělohradu, kde se ve vinárně na náměstí dožadoval agresivní host, který nechtěl zaplatit útratu, dalšího piva. Hlídka zjistila, že se jedná o místního občana, který se nakonec uklidnil a poté, co účet vyrovnal, odešel domů.

VANDAL V CHYJICÍCH - V noci řádil v Chyjicích neznámý vandal, který před místním hostincem napsal modrou smývatelnou barvou na zadní stranu zaparkovaného návěsu dva nápisy. Vzhledem k tomu, že řidič vozidla událost vnímal jako schválnost, šetří případ kopidlenští policisté jako přestupek proti občanskému soužití.  

STÍŽNOST NA MOTOCYKLISTY - V odpoledních hodinách si stěžovala žena ze Staré Paky na tři mladíky, kteří měli na motocyklech jezdit po jejím pozemku. Policisté, kteří vyjeli na místo, motorkáře zkontrolovali a vzhledem k tomu, že nedošlo k žádné škodě na majetku, vyřídili věc domluvou.

VLOUPÁNÍ DO GARÁŽE - Sobotečtí policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v době od začátku prosince vloupal do garáže u jedné z rekreačních chalup v obci Rytířova Lhota. Uvnitř pak z neuzamčeného vozidla Škoda Favorit odcizil autorádio Panasonic. Majitel vyčíslil škodu na jeden tisíc korun. Pachateli za přečin krádeže a porušování domovní svobody hrozí až dva roky vězení.

KRÁDEŽ VOZIDLA - Před šestnáctou hodinou se obrátila na policii žena ze Sobotky s tím, že jí její přítel ze dvora domu odcizil osobní vozidlo Audi. Dále uvedla, že se s ní pohádal a přitom jí měl sdělit, že vůz někde rozmlátí. Sobotečtí policisté telefonicky kontaktovali jejího přítele, který jim sdělil, že vozidlo neodcizil, ale že ho může na základě písemné dohody užívat. Nakonec dodal, že se k družce vrátí až následující den, až bude střízlivá. Ženě jeho vyjádření stačilo a více od policistů nepožadovala.

PARTNERSKÉ NESHODY - Ve večerních hodinách se měly v Jičíně v ulici 17. listopadu prát tři osoby. Údajně se rvali hlava nehlava. Policisté na místě zkontrolovali muže se ženou, kteří uvedli, že se pouze hádali. Proč, to mužům zákona nesdělili.

 

Pátek 1. ledna 2016

ÚTĚK KONÍ - Zřejmě kvůli vypáleným petardám uteklokrátce po jedné hodině ranní v Lázních Bělohradě několik koní. Naštěstí vše dobře dopadlo a majitel se k ránu se svými zvířaty opět shledal.

HLUČNÉ OSLAVY - Bujará oslava posledního dne v roce pokračovala na mnoha místech i po půlnoci. Například v Jičíně se parta mladých lidí velmi hlučně bavila v ulici U Trati, což někteří občané nelibě nesli. Hlídka omladinu zkontrolovala a všem vysvětlila, aby se uklidnili a nehulákali jak na lesy.

POŽÁR DŘEVNÍKU - Krátce před třetí hodinou ranní došlo u jednoho z rodinných domů v Tetíně k požáru dřevníku, od kterého následně „chytla“ i střecha sousedního domu. Proč k požáru došlo a co bylo jeho příčinou, šetří novopačtí policisté.

KRÁDEŽ VOZIDLA - Po sedmé hodině ranní několikrát volal na linku 158 muž z Jičína, že mu někdo odcizil vozidlo Peugeot 307, které měl zaparkované před domem na Lidickém náměstí, a požadoval, aby s tím policisté okamžitě něco udělali. Nutno zdůraznit, že muž byl opilý a  některé detaily zatajil. Policisté se totiž následně od jeho manželky dozvěděli, že s vozem odjela den předtím do Liberce a její muž prý o tom moc dobře věděl. Vzhledem k tomu, že k žádné krádeži nedošlo, více se oznámením policisté nezabývali.

NESHODY VE VALDICÍCH - Po poledni se obrátil na policii muž z Valdic s tím, že ho manželka, se kterou již tři měsíce nežije, nechce pustit za dětmi. Dále uvedl, že vztah k dětem nemá soudně upravený a ani nejsou v rozvodovém řízení.  Nakonec se ukázalo, že muž chtěl, aby se k němu manželka vrátila, což odmítla. A tak se alespoň před hlídkou se domluvili, kdy si děti vezme.

 

Sobota 2. ledna 2016

ROZBITÁ OKNA - Krátce po jedné hodině ranní řádil v Nové Pace v ulici U Studénky neznámý vandal, který u jednoho z bytů rozbil čtyři okna, čímž majitelce způsobil škodu ve výši téměř 5 tisíc korun. Případ šetří novopačtí policisté jako přestupek proti majetku.

MUŽ S PISTOLÍ - Po šesté hodině ranní vyjeli jičínští policisté do Husovy ulice, kde se měl u jedné z heren pohybovat muž s pistolí v ruce. Upozornili na něj dva kolemjdoucí, kteří se ho měli zeptat, co se stalo. On jim údajně odpověděl, ať jdou pryč. To je natolik vyděsilo, že se se svým zážitkem svěřili na nedaleké benzínové čerpací stanici. Nakonec se vše vysvětlilo. Oním mužem byl provozovatel herny, který ji přišel zkontrolovat a na svoji ochranu si vzal plynovou pistoli.

STÍŽNOST NA SOUSEDA - V dopoledních hodinách si stěžovala na svého mladého souseda žena ze Železnice. Policistům sdělila, že jí vadí hlasitá hudba, kterou si opakovaně pouští, a ona nemůže spát, doga, kterou má doma, a další věci. Nakonec mužům zákona sdělila, že pokud ji bude soused nadále rušit, tak zavolá.

POKOUSÁNÍ PSEM - Dramatické chvíle zažila na procházce kolem rybníku Dola u Mladějova devětašedesátiletá žena. Z ničeho nic na ni zaútočil volně pobíhající pes, který ji chytil za ruku a strhl na zem. Šokované ženě způsobil otok zápěstí a modřinu. Bez újmy nezůstal ani její kabát, na kterém zůstaly vytlačené zuby. Případ šetří sobotečtí policisté jako přestupky proti občanskému soužití a na ochranu proti týrání zvířat.

 

Neděle 3. ledna 2016

NAPADENÍ NA DISKOTÉCE - Před třetí hodinou ranní zamířili novopačtí policisté na Pecku, kde měl být na diskotéce fyzicky napaden jeden z mladíků. Ten měl spolu se svým kamarádem oslovit nějaké dívky, což se nelíbilo jejich partnerům a začali se s mladíky strkat. Po příjezdu hlídky už byl konflikt urovnaný. Oznamovatel totiž spolu se svým kamarádem uznali, že neměli dívky otravovat.

NESPOKOJENÝ HOST - Po třetí hodině ranní si stěžoval na lince 158 mladík na chování „vyhazovače“, který ho prý nechtěl pustit do jednoho z jičínských klubů a údajně ho i fyzicky napadl. Hlídka oznámení prověřila a přitom zjistila, že měl mladík v klubu obtěžovat ostatní hosty a navíc prý neměl na zaplacení útraty. Z tohoto důvodu ho „vyhazovač“ slušně požádal, aby odešel. Mladík ale prý začal být agresivní, a tak ho vyvedl ven. V žádném případě ho ale fyzicky nenapadl. Policisté telefonicky kontaktovali i napadeného mladíka, který již mezitím odjel domů. Uvedl, že se nechá ošetřit a se zprávou od lékaře se následující den dostaví na policii. Do současné doby tak ale neučinil.

OPILÝ MUŽ SKONČIL NA ZÁCHYTCE - Jako smyslu zbavený se choval v odpoledních hodinách třiačtyřicetiletý muž ze Staré Paky, který kladivem zničil zařízení svého bytu. Policisté na místě zjistili, že je silně opilý. Z tohoto důvodu skončil s 2,9 promile alkoholu v protialkoholní záchytné stanici v Hradci Králové, kde zůstal do vystřízlivění.

MANŽELSKÉ NESHODY - Ve večerních hodinách řešili sobotečtí policisté manželské neshody. Vše začalo po návratu z restaurace domů, kdy se začali manželé hádat a přitom měl muž strčit do své ženy tak, až upadla na zem a poranila si ruku. Policisté ženě naměřili 1,62 promile alkoholu a jejímu partnerovi 0,57 promile alkoholu. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.

por. Hana Klečalová DiS.
5. ledna 2016 v 11:06

vytisknout  e-mailem