Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Policejní zátaras

Český Krumlov - Nebezpečnou jízdu seniora zkorigovali strážci pořádku. 

Policisté na Českokrumlovsku včera v noci řešili nebezpečnou jízdu seniora, cizí státní příslušnosti, nedaleko Kaplice. Ve 22:30 hod. zastavila hlídka kaplických policistů řidiče osobního vozidla tovární značky Mercedes A 170, jehož řidič doslovně kličkoval po silnici I/3 ve směru od Kaplice na Hubenov. Na výzvu k předložení dokladů potřebných k řízení motorového vozidla nikterak nereagoval, německy uvedl, že musí jet pryč a začal z místa kontroly odjíždět. Hlídka jej začala pronásledovat, za použití světelných a zvukových znamení upozorňovat, aby zastavil, ale tyto výzvy nerespektoval a pokračoval v jízdě k železničnímu přejezdu Kaplice – Nádraží. Zde svou jízdu změnil vpravo na Mirkovice a pokračoval na Český Krumlov.

Strážci pořádku informovali operačního důstojníka o celé situaci a uvědomili hlídku policistů z obvodního oddělení Český Krumlov, kteří jim jeli naproti. Nejprve byl vystavěn policejní zátaras u obce Mirkovice, ale řidič jím bez úhony projel a pokračoval na Č. Krumlov. Proto policisté řidiče předjeli a před městem rozvinuli zastavovací pás, který propíchnul všechny pneumatiky. To jízdu muže zpomalilo, a proto ho kapličtí policisté za pomocí ochranného rámu na přední části služebního vozidla Škoda Octavia vytlačili do travnatého pásu před křižovatkou u českokrumlovské nemocnice. Poté řidiče zajistili, ověřili jeho totožnost a převezli na služebnu v městě nad řekou Vltavou. Šetřením zjistili, že 76 letý muž byl zcela zmatený místem a časem, domníval se, že je v Německu, proto ho předali do péče zdravotníků místní nemocnice. Test na alkohol i návykové látky byl s negativním výsledkem.

Policisté nechali vozidlo odtáhnout na parkoviště Územního odboru Český Krumlov, kdy budou dále prověřovat okolnosti mužova chování.

Věc je řešena pro podezření ze spáchání přestupku na úseku bezpečnosti a plynulosti v silničním provozu a přestupek proti veřejnému pořádku.

Při policejním manévru nedošlo k žádné újmě na zdraví, pouze k hmotné škodě na pneumatikách Mercedesu.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

23. března 2021

Odkazy do noveho okna

Otočení vozidla

Otočení vozidla 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem