Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policejní zásah v obci Všenory

Praha západ – Kriminalisté objevili další z pěstíren marihuany. 

Pouhé dva měsíce stačili kriminalistům Prahy západ ve spolupráci s Ředitelstvím cizinecké policie k tomu, aby odhalili další trestnou činnost v oblasti drogové problematiky. V jednom z rodinných domů v obci Všenory se jim podařilo objevit tzv. indor pěstírnu konopí setého. Dne 19. 11. 2013 provedli realizaci celého případu. Do celé akce byli zapojeni pořádkoví policisté, kriminalisté, Zásahová jednotka Středočeského kraje a cizinecká policie. Při samotném zásahu byly zadrženy dvě osoby. Jednalo se o cizí státní příslušníky, jejichž cílem a hlavním úkolem bylo vytváření speciálních podmínek k pěstování marihuany. Tito tzv.“ zahradníci“ objekt po celou dobu jejich působení neopouštěli, aby v obci nevzbudili žádné podezření.
Na místě byla provedena domovní prohlídka celého objektu, při které bylo objeveno přibližně tisíc rostlin konopí. Všechny byly následně zajištěny a budou podrobeny znaleckým expertízám. Rostliny pocházející z těchto indor pěstíren většinou nekončí na českém trhu. Bývají ilegálně pašovány na zahraniční trh. Prodejem této drogy si distributoři často přijdou na skutečně nemalé výdělky.
Na místě zásahu bylo zjištěno, že jeden ze zadržených cizinců má doživotně zakázán pobyt na území naší republiky za předchozí trestnou činnost. Oba muži budou obviněni z trestného činu „nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy“. Vyšetřování tohoto případu stále probíhá a je velice pravděpodobné, že kriminalisté postupně obviní ještě další osoby, které s objevenou marihuanou dále obchodovali.
Drogovou problematikou se kriminalisté z Prahy západ zabývají velice intenzivně a v průběhu letošního roku se jim podařilo objevit již několik varen pervitinu, pěstíren konopí a obvinili desítky osob. Těmito zásahy se jim daří výrazným způsobem oslabovat drogovou scénu nejen na území Prahy západ.
 
nprap. Marcela Pučelíková

vytisknout  e-mailem