Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policejní vůz v civilních barvách

KRAJ – Na „piráty“ silnic dohlédne zejména na dálnici. 

Další přírůstek začal v policejní autoflotile v našem kraji sloužit před několika dny. Jedná se o vozidlo BMW 540i X drive, které je v „civilním provedení“ a cílit bude především na řidiče, kteří porušují rychlostní limity. Teritoriem bude i pro toto vozidlo především dálnice D11, ale potkat jej budete moci i ve zbytku kraje.

„Policisté budou s tímto vozidlem nejenom měřit rychlost, ale také zadokumentují způsob jízdy, například nesprávné předjíždění, zaměří se i na držení hovorového zařízení a na další porušení pravidel silničního provozu. Své využití však bude mít také při skrytém dohledu na bezpečnost a plynulost silničního provozu například na tuningových srazech,“ přibližuje vybrané úkoly nového vozidla plk. Mgr. Richard Hušek, vedoucí odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje a doplňuje, že použito může však být i na vysokorychlostní pronásledování vozidel či motocyklů.

Domovským útvarem nového vozidla je dálniční oddělení Pravy. Po technické stránce se jedná o identické vozidlo, které bylo nedávno nasazeno do výkonu služby, ovšem v policejním provedení

„Vedle preventivního působení si od nasazení vozidla do výkonu služby také slibujeme postih nejzávažnějších porušení dopravních předpisů, neboť následkem právě takových porušení bývají dopravní nehody s vážnými až tragickými následky,“ upřesňuje plk. Ing. Petr Dušek, pověřený výkonem funkce náměstka pro vnější službu Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje.

Policisté od úterý 15. listopadu 2022 díky použití nového služebního vozidla odhalili 51 přestupců v dopravě, když udělili pokuty v celkové výši přesahující 30 tisíc korun. Zkontrolovali tak přes 200 řidičů motorových vozidel.
Téměř 40 řidičů překročilo nejvyšší povolenou rychlost jízdy v obci a mimo obec, desítka řidičů držela za jízdy mobilní telefon a další desítka provinilců měla nevyhovující technický stav vozidla. Policisté mimo jiné dále udělili pokuty v příkazním řízení např. za špatný způsob jízdy, 4 řidiči užili dálnici bez zakoupené dálniční známky a také "dálničáři" odhalili chodce na D11. 

por. Šárka Pižlová, DiS.
21. 11. 2022, 14:15

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem