Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policejní události na Karvinsku

Důsledná kontrola vozidel a další zprávy.. 

Důsledná kontrola vozidel
Na území města Karviné proběhlo v pátek bezpečnostní opatření. Do akce, jehož začátek byl v 19 hodin , se zapojili policisté České republiky, strážníci městské policie a k okamžité dispozici byli i pracovníci Magistrátu města Karviná z odboru dopravy. Opatření bylo ukončeno následujícího dne v 01:45 hodin a v jeho  průběhu bylo zkontrolováno celkem 1196 vozidel. Bylo zjištěno 15 přestupku v dopravě a z tohoto počtu bylo 14 přestupku vyřešeno v blokovém řízení v celkové hodnotě 9600 korun. Jeden přestupek byl předán příslušnému správnímu orgánu. V policejní síti uvízlo sedm řidičů, u kterých bylo zjištěno požití alkoholických nápojů a jeden řidič s podezřením na jinou návykovou látku . Bylo odhaleno celkem šest trestných činu jako je Maření výkonu úředního rozhodnutí, Ohrožení pod vlivem návykové látky či Řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění.Těchto trestných činů se řidiči dopustili samostatně nebo v kombinaci. Na místě byly zadržené dva řidičské průkazy. Při kontrole byla vypátrána i jedna osoba v celostátním pátrání, která se vyhýbala nástupu výkonu trestu.
Troufli si na ženu
V pátek kolem 21:30 hodin v Havířově Šumbarku, v jeho tak zvané staré části ,pět pachatelů na chodníků obstoupilo ženu. Jeden z hloučků násilníků beze slov strčil rukama do zad poškozené, která upadla na zem. Bezbranné ženě z ruky pak vytrhli její igelitovou tašku s peněženkou, doklady a mobilním telefonem. Poškozené byla způsobená škoda ve výši 6230korun. Další případ havířovští kriminalisté zaznamenali v neděli po půlnoci v Havířově Městě v jedné dvorové části. Zde dva lupiči požadovali po ženě kabelku a finanční hotovost. Žena jím nevyhověla, počali se kabelku přetahovat. Kabelku žena stále pevně držela a nezabránilo ji v tom ani to, že   jeden z pachatelů poškozenou kopl do oblasti žeber. Pachatele bez kořisti z místa utekli neznámo kam.
Při dopadení hrozí pachatelům trest odnětí svobody na dvě léta až deset let.
Nepolepšitelná žena
Zřejmě je již Ostravským policistům známá jedna žena bydlící právě v Ostravě, že se pokouší o své štěstí na Karvinsku. Žena, která v minulosti již byla soudem pravomocně odsouzená pro trestný čin krádeže, v pátek v obchodním domě Hypermarket Albert v Orlové využila chvilkové nepozornosti poškozené a na prodejní ploše z nákupního košíku jí odcizila kabelku. Z kořisti se dlouho neradovala, jelikož byla zadržena ostražitou ochrankou obchodu. Majitelce byly věci v celkové hodnotě 16500korun vráceny zpět a pachatelka putovala na policejní stanici. Od policistů si vyslechla sdělení podezření pro trestný čin krádeže a neoprávněné držení platební karty.
Kradl a ještě boural
V pátek v časných ranních hodinách v jednom Bohumínském bytě během návštěvy odcizil muž r. 1979 odložené klíče od vozidla. I když věděl, že není vlastníkem řidičského oprávnění a v krvi má dost alkoholu, přesto sedl za volat zmocněného se vozidla. S autem daleko nedojel. V Bohumíně Pudlovně v důsledku nepřizpůsobení rychlosti sjel s vozidlem mimo komunikaci, kde narazil do betonového oplocení. Po nárazu bylo vozidlo odmrštěno zpět na cestu a zde se střetlo s autobusem MHD. Při střetu řidič autobusu utrpěl naražení kolene a řidič vozidla vyvázl s odřeninou na čele.
nprap. Jaroslav Kus

vytisknout  e-mailem