Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

POLICEJNÍ SILVESTR

Jihočeští policisté řešili během posledního dne v roce různé případy, také první tragickou dopravní nehodu letošního roku.  

Havarovaná OctaviaHavarovaná Octavia

Jak proběhl policejní Silvestr? Jihočeští policisté vyrazili do ulic měst, ve zvýšeném poštu, připraveni řešit situace, které přinesou bujaré oslavy posledního dne roku. Policisté se během tohoto dne setkali i s několika ne zcela typickými situacemi. Ráno prvního dne nového roku pak přineslo první tragickou dopravní nehodu roku 2010.
V Krajském kontaktním a informačním centru v Dvořákově ulici v Českých Budějovicích pomohli policisté německy mluvícímu občanovi, který přišel v dopoledních hodinách s neobvyklým dotazem. Požádal policisty, zda by mu česky nenapsali žádost, kde uváděl, že je železničním nadšencem a že by se velmi rád svezl do Prahy. Ne však jako cestující, ale se strojvedoucím na lokomotivě. Za česky napsanou „cedulku“ se svojí prosbou, pak policistům poděkoval a vyrazil směrem k vlakovému nádraží.
Policisté z Obvodního oddělení České Budějovice řešili v odpoledních hodinách oznámení o neobvyklé krádeži. Neznámý pachatel z půdy domu odcizil šperkovnici se šperky v hodnotě kolem 450 000 korun, domácí kino, videokameru a fotoaparát. Věci zde byly uloženy z důvodu stěhování. Cennosti pravděpodobně zmizely během vánočních svátků.
V Táboře došel zatím neznámému slavícímu zloději alkohol a tak jednu hodinu před půlnocí vnikl násilím do prodejny potravin. Z prodejny odcizil alkohol a cigarety v hodnotě kolem 10 000 korun. Policisté po pachateli a jeho zásobách ukradeného alkoholu pátrají.
Policisté z Obvodního oddělení Boršov nad Vltavou přijali po půlnoci oznámení od zhruba třicetiletého muže o ztrátě pistole ČZ. Zbraň ztratil pravděpodobně během silvestrovských oslav.


Policisté z Jindřichova Hradce vyjeli ráno kolem páté hodiny k tragické dopravní nehodě. Mladý muž s vozidlem Škoda Octavia, poblíž obce Pluhův Žďár, pravděpodobně nezvládl průjezd pravotočivé zatáčky, nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky, meteorologickým podmínkám i svým schopnostem a dostal s vozidlem smyk. Vyjel mimo vozovku a pravou stranou vozu havaroval do stromu. Při nehodě řidič utrpěl zranění, kterým na místě podlehl. Muž byl ve vozidle sám.


Oslavy příchodu roku 2010 mohou pokračovat i během prodlouženého víkendu. „Řidiči dbejte při cestě domů všech pravidel bezpečného návratu, nehazarduje ani se svým zdravím a životem, ani s životy a zdravím ostatních účastníků silničního provozu!“

Mgr. Jiří Matzner  pisjc@mvcr.cz

1. 1. 2010

 

vytisknout  e-mailem