Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Kriminalistický ústav

Policie České republiky – Kriminalistický ústav

Policejní šampionát ve fotbale žen

Po dvou letech se Praha opět stane dějištěm policejního mistrovství Evropy ve fotbale. Své umění tentokrát předvedou policistky. 

Ve dnech 20. – 27. června 2016 se v Praze uskuteční 2. policejní mistrovství Evropy ve fotbale žen, které pořádá Unie tělovýchovných organizací Policie ČR, sportovní svaz policistů a hasičů (UNITOP ČR) z pověření Evropské policejní sportovní asociace (USPE). Akce se koná pod záštitou policejního prezidenta genmjr. Mgr. Bc. Tomáše Tuhého a ministra vnitra Milana Chovance.

Prvním cílem českého kádru je vyhrát základní skupinu

 

 

fotbal 5.jpg

O mistrovský titul se utká osm nejlepších evropských národních reprezentací, které se nominovaly na základě výsledků kvalifikace. Tým Policie České republiky je ve skupině A společně s celky Dánska, Norska a Velké Británie. Skupinu B tvoří fotbalistky Holandska, Francie, Německa a Rakouska. „Ženský fotbal sice nepatří v České republice k nejpreferovanějším sportům, přesto se nám podařilo sestavit poměrně silný reprezentační manšaft,“ uvedl vedoucí české policejní fotbalové reprezentace JUDr. Václav Kuthan, podle kterého jsme měli štěstí na rozlosování. „Nejsilnější celky – Němky a Francouzky, které obsadily první a druhé místo na předchozím šampionátu v Dánsku v roce 2012, k nim dobré Rakušanky a Holanďanky jsou ve skupině B. My máme sice slabší soupeře, ale nemůžeme nikoho podcenit. Chceme v první řadě vyhrát v základní skupině a pak se uvidí,“ řekl Václav Kuthan a dodal, že český tým skončil na mistrovství v Dánsku na pátém místě.

 

 

 

Reprezentační družstvo Policie ČR tvoří policistky, které hrály soutěže první a druhé fotbalové ligy. V rámci přípravy na šampionát absolvovaly tři soustředění a sehrály několik přátelských utkání. „Zaměřili jsme se na taktická cvičení, pohyb v zónách, trestné kopy a také zvýšení fyzické kondice,“ připomněl náplň soustředění trenér Bc. Jan Švácha.

UNITOP ČR má s pořádáním podobných akcí bohaté zkušenosti. V minulosti v Praze organizoval evropské i světové šampionáty v nejrůznějších sportech. „Vždy se snažíme udělat maximum pro pohodlí sportovců, zajistit vše potřebné po organizační, materiální, logistické i kulturní stránce,“ vysvětlil viceprezident UNITOP ČR PaedDr. Josef Haupt a dodal, že UNITOP ČR je v tomto směru důvěryhodným partnerem pro USPE. Na zajištění 2. policejní mistrovství Evropy ve fotbale žen se podílí rovněž FAČR a STES, a.s.

První zápas sehrají naše policistky s Velkou Británií v úterý 21. června 2016 od 10.00 hodin na Stadionu Evžena Rošického, kde proběhnou všechna utkání českého týmu v základní skupině A. Další zápasy se odehrají na Spartakiádním stadionu na Strahově a v Účelovém zařízení Krajského ředitelství policie hl. m. Prahy ve Strašnicích.   

Zápasy českého týmu ve skupině A
úterý 21. června od 10.00 hodin s Velkou Británií na Stadionu Evžena Rošického  
středa 22. června od 10.00 hodin s Dánskem na Stadionu Evžena Rošického  
čtvrtek 23. června od 16.00 hodin s Norskem na Stadionu Evžena Rošického

Harmonogram ostatních utkání najdete na: www.policie-sport.cz

 

kpt. Mgr. Petra Srnková
Výkonný výbor UNITOP ČR
Mobil: +420 733 676 899

(Více informací k šampionátu poskytne viceprezident UNITOP ČR PaedDr. Josef Haupt - +420 602 385 937 nebo vedoucí realizačního týmu české fotbalové reprezentace žen JUDr. Václav Kuthan - +420 731 350 450). 

Odkazy do noveho okna

fotbal 1

fotbal 1 

Detailní náhled

fotbal 2

fotbal 2 

Detailní náhled

fotbal 3

fotbal 3 

Detailní náhled

fotbal 4

fotbal 4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem