Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Policejní šampión

Pražský policista Filip Rotter v průběhu tohoto roku opět ukázal, že skloubit službu se sportem na vysoké úrovni pro něj není žádný problém a dá se zvládnout obojí. 

Filip Rotter, policista pohotovostní motorizované jednotky, neusnul na vavřínech z úspěchů dosažených v uplynulém roce a opět všem dokázal, že 1. místo v soutěži Policista roku za rok 2021 obdržel z rukou ředitele pražské policie plk. Petra Matějčka zcela oprávněně, a že si ho více, než zaslouží. Na vlně úspěchů dosažených v uplynulém roce pokračoval i v tom letošním s počátkem na Slovensku, kde o víkendu 22. až 24. dubna proběhlo mistrovství České a Slovenské republiky v Nitře. Filip zde obhájil první místo v kategorii JUNIOR do 90kg v powerliftingu (310 dřep, 160 benč, 310 mrtvý tah) a navíc se umístil na prvním místě v absolutním pořadí všech vítězů v celé soutěži.

Vlna úspěchů pokračovala na přelomu června a července, kdy se odehrálo mistrovství Evropy v Trutnově, kde v kategorii JUNIOR do 90kg v powerliftingu vyhrál a 1. místo bral i jako absolutní vítěz. Navíc si zapsal nový světový rekord na „TOTAL“, což je součet veškeré nazvedané váhy v kategorii, která činila 800kg. V samostatné kategorii JUNIOR do 100kg v  disciplíně dřep opět zvítězil a stal se vítězem napříč všemi kategoriemi s nejvyšší zvednutou váhou 310kg. A to nebylo vše. V kategorii JUNIOR do 100kg v disciplíně mrtvý tah urval 1. místo, a to i v absolutním pořadí vítězů. Další Filipova sportovní zastávka byla v Trnavě, kde proběhlo mistrovství světa od 17. do 23. října.  Borec z pohotovostní motorizované jednotky opět exceloval a od našich sousedů se přivezl zlatou medaili za powerlifting, samostatný dřep a také za absolutní pořadí napříč všemi kategoriemi. V současné době Filip přemýšlí o dalším sportovní disciplíně, kterou by chtěl rozšířit svůj sportovní život. Pokukuje totiž nejen po „Strongmanovi“, kde by rozhodně zúročil své bohaté zkušenosti ze silového trojboje, ale také po brazilském Jiu-Jitsu.

Na tomto místě je také vhodné zmínit, že Filip tvoří ve službě hlídku s kolegyní, která má ke sportu také velice blízko. Věnuje se totiž boxu a aktuálně se připravuje na prosincové mistrovství České republiky, kde minulý rok vybojovala ve své kategorii bronzovou medaili. Dále se  připravuje na mistrovství Evropy v atletice.

Oběma kolegům držíme palce v dalších sportovních kláních a přejeme mnoho úspěchů, a to jak ve službě, tak ve sportu.

por. Mgr. Jan Rybanský - 29. listopad 2022

vytisknout  e-mailem