Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policejní relace z Karvinska ze dne 18.9.2009

Karvinsko - policisté šetří výhrůžky ochrance, krádeže nářadí i elektřiny..... 

Včera v podvečer policisté se strážníky chvátali směr havířovské Tesco. V prostorách kavárny, uvnitř supermarketu, 59letý muž byl ochrankou napomínán, aby se zklidnil a přestal být vulgární. Mužova reakce byla nečekaná, muži z ochranky (41 let) přiložil k tělu v místě srdce krátkou střelnou zbraň , se slovy: „ Já tě odstřelím.“ mu tlačil hlaveň do žeber. Později se ukázalo, že jde o plynový zapalovač ve tvaru pistole. Ke zranění osob nedošlo. Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci.
V noci na čtvrtek v Českém Těšíně na ulici Nová cesta neznámý pachatel vypáčil dveře do novostavby rodinného domu.Uvnitř vzal topná tělesa a nářadí. Celková škoda byla vyčíslena na 35 000 Kč.
V Dolní Lutyni na ulici Na Výšině se pachatelovým cílem stala rovněž novostavba. Sebou si odnesl různé elektrické nářadí v hodnotě 25 000 Kč. Poškozením způsobil škodu ve výši 27 000 Kč.
Dráty zapojila a necelý rok elektřinu odebírala na „černo“. Policisté zahájili úkony trestného činu krádeže. Podezřelá 57letá žena pro byt v Orlové-Lutyni na Okružní ulici neoprávněně odebírala elektřinu. Za období od září roku 2008 poškozené společnosti způsobila škodu ve výši 43 000 Kč.
Bc. Viačková Zlatuše

vytisknout  e-mailem