Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policejní ředitel přivítal nové policisty

KRAJ - S počátkem roku přijal generál Kučera patnáct nových elévů, kteří chtějí pracovat pro středočeskou policii. 

V prvním pracovním týdnu roku 2023 přivítal krajský ředitel, generál Václav Kučera, nové muže a ženy, kteří si za své povolání vybrali Policii České republiky.

Patnáct mužů a žen, kteří o tuto práci v loňském roce projevili zájem podáním žádosti a zvládli ty nejdůležitější požadavky na profesi policisty (fyzické a psychologické testy a rovněž prokázali svůj dobrý zdravotní stav) jsou počátkem ledna právoplatnými „členy“ týmu středočeských policistů.

Všechny nyní čeká základní odborná příprava, v rámci které se budou vzdělávat k výkonu svého povolání, současně se budou učit ovládat služební zbraň, ale i potřebné legislativní a zákonné normy. Po jejím absolvování najdou uplatnění zejména v řadách uniformované policie, kde má středočeská policie nejvíce neobsazených míst, tedy na hlídkových službách, obvodních odděleních, dopravní službě, dálničních odděleních, či u cizinecké policie.

"Jsem rád, že vás mohu přivítat hned takto na začátku nového roku. Děkuji za zájem a odhodlání k rozhodnutí stát se policistou - policistkou ve Středočeském kraji. Rozhodli jste se pro práci náročnou, zodpovědnou, nezastírám, že mnohdy nebezpečnou, ale zajímavou. Práci, která nabízí spoustu zaměření a já věřím, že si všichni do budoucna najdete to, které vám bude nejvíce vyhovovat a ke kterému budete mít nejblíže," sdělil nově nastoupivším policejním nováčkům generál Kučera, ředitel středočeské policie.

Za celý loňský rok nastoupilo ke středočeské policii 187 mužů a žen, kteří se rozhodli pro profesní dráhu policisty.  Za posledních 7 let do současnosti pak posílo policejní řady největšího kraje v republice 1 164 nových policistů. 

Máte zájem pracovat u středočeské policie? Kontaktujte nás na e-mailu: nabor.stredocesi@pcr.cz, nebo na tel. čísle: 607 405 286. Naši pracovníci personálního odboru vám vše ochotně vysvětlí a poradí, co je potřebné pro vstup k největší bezpečnostní složce v ČR, k Policii České republiky.


mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence
KŘP Středočeského kraje
6. ledna 2023

vytisknout  e-mailem