Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Policejní ředitel ocenil všímavost mladého muže - sebevražedné jednání na sociální síti

Jihočeský kraj - Mladík převzal věcný dar, reagoval na živé vysílání na sociální síti. 

Krajský policejní ředitel brig.gen. Luděk Procházka, předal včerejšího dne věcný dar jako ocenění všímavosti a správného jednání mladému muži, který sehrál hlavní roli v nedávném případu živého vysílání na sociální síti, při kterém mladík řekl, že se chce zasebevraždit a měl při sobě nuž a střepy. Oceněný muž tehdy neváhal a jako jeden z desítek lidí, kteří vysílání sledovali, zalarmoval policisty na lince 158, a ti mohli v bytě u mladíka zakročit a předat ho do péče zdravotníkům. 

Policisté zároveň připomínají, že by lidé něměli podceňovat takováto prohlášení i ve virtuálním světě a neměli by být vůči sobě lhostejní.

Připomenutí případu z 4. února.

V úterý kolem půl jedné v noci informoval operačního důstojníka na lince 158 mladý muž o tom, že sleduje živé vysílání na jedné z nejznámějších sociálních sítí, kde jeden z přátel, kterého sleduje, zahájil živé vysílání, ve kterém řekl, že chce spáchat sebevraždu. U sebe měl nůž, který po chvíli vyměnil za sklo a začal se řezat v oblasti rukou. Oznamovatel reagoval perfektně, neváhal, nečekal co se z vysílání dále vyvine a volal na 158, kde operačnímu řekl, kde muž  bydlí. Operační důstojník na místo ihned vyslal policisty z Oddělení hlídkové služby a kolegy z OOP Čtyři Dvory. Hlídkaři byli na místě oznámení do pár minut. Mladý muž nereagoval na bouchání dveří, a tak se policisté rozhodli pro násilný vstup do obydlí. Z oznámení bylo jasné, že jde o zdraví a život. A také šlo, muže našli s poraněními na obou rukách a následně ho předali přivolaným záchranařům, kteří ho odvezli k dalšímu ošetření. Muž byl pod vlivem alkoholu a za jeho jednáním stojí pravděpodobně rozchod s dívkou. 

Policisté apelují na veřejnost. Všímejte si okolí i ve virtuálním prostředí. Nepodceňujte takovéto informace, nesledujte slepě co se z videí vyvine, ale reagujte! Díky mladíkovi, oznamovateli se policistům podařilo zabránit muži v jeho úmyslu. 

kpt. Lenka Krausová, krpc.pio@pcr.cz

17. února 2021

Odkazy do noveho okna

Předání věcného daru

Předání věcného daru 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem