Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Policejní psovodi na kontrole chat

Strakonice – Než vyjeli na kontrolu hledali pohřešovaného. 

Na pátek dopoledne měli strakoničtí psovodi se svými čtyřnohými parťáky naplánovanou kontrolu rekreačních oblastí na Strakonicku. Chtěli prohlédnout letní příbytky, které byly přes zimu a v době uzavření hranic okresu v souvislosti s vládními opatřeními dlouho opuštěné a toho mohli využít právě pachatelé.  

Sotva ale psovodi vyrazili do rekreační oblasti směr Strunkovice nad Volyňkou, operační důstojník jim předal informaci o útěku pacienta z nemocnice, kde agresivně napadal ostatní přítomné. Následovala podrobná zpráva o incidentu včetně popisu muže. Plánovaná kontrola rekreačních oblastí musela počkat a psovodi se společně s ostatními hlídkami zapojili do pátrání.

Hlídka psovodů informace operačního důstojníka vyhodnotila a natipovala místa, kam a hlavně kudy mohl pohřešovaný z nemocnice jít.  Netrvalo dlouho a policisté na lavičce u cyklostezky na Hajské našli chlapa odpovídajícího popisu hledaného.  Informaci o vypátraném muži předali výjezdové hlídce obvodního oddělení, která si ho převzala a odvezla zpět do lékařského zařízení. 

Psovodi pokračovali ve své naplánované činnosti.  V chatové oblasti ve Strunkovicích nad Volyňkou a v Radošovicích zkontrolovali letní příbytky. Obešli chaty nad řekou Volyňkou, u kterých prohlédli okna a dveře, zda nejsou násilně otevřená a zda uvnitř chaty není nezvaný host. Policisté se psy se během kontroly setkali i s několika majiteli, kteří na chatě trávili svůj volný čas. Přestože jsou majitelé chat na kontroly zvyklí, našli se i jedinci, které přítomnost policistů a štěkajících psů znepokojila. Ty ale policisté uklidnili, že se jedná pouze o preventivní kontroly jejich objektů. Policisté během této dopolední akce neshledali u žádné z kontrolovaných chat násilné vniknutí.  

por. Mgr. Jaromíra Nováková

28. dubna 2021

Odkazy do noveho okna

kontrola chat

kontrola chat 

Detailní náhled

kontrola chat

kontrola chat 

Detailní náhled

kontrola chat

kontrola chat 

Detailní náhled

kontrola chat

kontrola chat 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem