Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policejní psovodi mezi dětmi

Děti z MŠ a ZŠ v Mělnickém Vtelně byly nadšené ze čtyřnohých pomocníků 

   Včerejší den byl pro děti ze základní a mateřské školy velmi příjemně strávený. V dopoledních hodinách je navštívili policisté z Krajského ředitelství policie Středočeského kraje, ze skupiny základních kynologických činností Mělník se svými čtyřnohými pomocníky a policisty preventivně informační skupiny ÚO PČR Mělník.
    Zhruba třicet dětí bylo nadšené z ukázky policejní práce, kdy psi vyhledávali pachatele, mohly vidět výcvik pro psy, kteří nejsou ještě služebně aktivní a v neposlední řadě i ukázku zadržení pachatele, útok na zasahujícího policistu a eskortu za pomocí služebního psa.
     Za každou z ukázek sklidili policisté velký potlesk z dětských ruček. V závěru návštěvy měly děti možnost položit psovodům otázky k jejich práci. Děti zajímalo i jak se dlouho cvičí psi pro výkon služby, co jedí a jak se o ně policisté starají. Co všechno musejí psi zvládnout a jak se vybírají psy k této činnosti.
     Policistka z preventivně informační služby na závěr děti vyzvala, aby na základě těchto ukázek a povídání nakreslili obrázky, které poté budou ohodnoceny. Děti byly na příští rok pozvány na prohlídku zdejšího Územního odboru PČR Mělník, kterou paní učitelky přijali.      
 
 
nprap. Jana Žáčková
14. června 2011
 
 
 
 
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem