Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policejní případy na Rakovnicku

Krádeže a zase krádeže 

Poškození vozidla
    
     Neznámý pachatel dne 29. ledna 2012, v podvečerních hodinách, v Rakovníku, nábř. Dr. E. Beneše, odcizil ze zde zaparkovaného osobního vozidla Porsche Cayenne, černé barvy, přední bixenový světlomet a dále pachatel poškodil svým jednáním blatník na tomto voze. Pachatel svým jednáním způsobil na vozidle škodu, která se vyšplhala i díky značce a stáří vozu až na částku cca 100.000,- Kč.
     Případ prošetřují policisté z místního obvodního oddělení, jako podezření z trestných činů krádeže a poškození cizí věci. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na pět let.
 
Policisté pachatele dopadli a sdělili obvinění
 
Tisková zpráva ze dne 4. Prosince 2012 zněla takto:
Neznámý pachatel dne 1. prosince 2012, ve večerních hodinách, odcizil horské jízdní kolo zn. Author, typ. Reflex, černé barvy, které měl jeho čtyřiačtyřicetiletý majitel opřené vedle stojanu u restauračního zařízení v Rakovníku, ul. Dukelských hrdinů. Majitel měl kolo dobře vybavené, krom něho mu byly odcizeny ještě klíče od bytu, které měl v brašně u kola. Celkově si tak škodu vyčíslil na částku cca 14.000,- Kč.
      Případ prošetřují policisté z místního obvodního oddělení, jako podezření z trestného činu krádeže. 
      Policisté z obvodního oddělení v Rakovníku by chtěli touto cestou poděkovat občanovi z Rakovnicka, za poskytnutí informací, které vedly k nalezení odcizeného jízdního kola. Toto bylo následně navráceno majiteli.
      Skutečnosti, které policisté při nalezení jízdního kola zjistili, poslouží k objasnění případu. Na místě nálezu jízdního kola, bylo přítomno několik osob, které nyní policisté prověřují a zjišťují, jakou vůbec mají s případem spojitost.
     I přesto, že odcizené jízdní kolo se v pořádku vrátilo majiteli, policisté na případu stále pracovali. Na základě podnětů a šetření a místní znalosti, nakonec v uplynulých dnech policisté z obvodního oddělení sdělili podezření z trestného činu sedmatřicetiletému muži z Rakovnicka, který se uvedeného skutku dopustil. Je podezřelý z výše uvedeného trestného činu a hrozí mu trest odnětí svobody až na dva roky. 
 
Neoprávněný odběr elektriky
 
     Sedmatřicetiletý muž z Rakovnicka je podezřelý z přečinu krádeže. Rakovničtí kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality muže podezírají, že  se dopustil neoprávněného odběru elektrické energie a to v době od listopadu roku 2010 do řijna roku 2012. Toto konal v rodinném domě, kde bydlel a příkon zde byl uzavřen. Poškozená společnost zajišťující dodání energie, si škodu na odcizené energii vyčíslila na částku dosahující 50.000,- Kč.
      Muž si sdělení podezření převzal v uplynulých dnech a je vyšetřován na svobodě.
 
nprap. Jana Žáčková
30. ledna 2013

vytisknout  e-mailem