Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Policejní prezident s ministrem vnitra navštívili Olomoucký kraj

„Policisté musejí být více vidět,“ shodli se. 

„Policisté v sociálně vyloučených lokalitách musejí být víc vidět. Je nutné zefektivnit výkon služby a zkoordinovat práci hlídek policie státní i městské,“ shodli se při dnešní návštěvě Olomouckého kraje policejní prezident plk. Tomáš Tuhý a ministr vnitra Milan Chovanec.

Delegace Ministerstva vnitra si dopoledne prohlédla sociálně vyloučenou lokalitu v Přerově, která se nachází poblíž vlakového nádraží. Ministr Milan Chovanec ujistil občany i zástupce místní správy a samosprávy, že vláda se těmito lokalitami i na ně navazujícími problémy vážně zabývá.

V Olomouci pak ministr vnitra i policejní prezident navštívili nově zrekonstruované Integrované operační středisko a místní obvodní oddělení. S policisty diskutovali o modernizaci vozového parku i o nevyhovujících výstrojních součástkách. „Ještě v tomto roce chceme mít k dispozici návrhy a vzory výstrojních součástek, ze kterých budeme v rámci ekonomických možností vybírat. Chceme, aby policisté měli k dispozici věci, které jim budou dobře sloužit a ve kterých se budou cítit pohodlně,“ uvedl na setkání s policisty prezident Tomáš Tuhý.

Odpoledne se delegace Ministerstva vnitra setkala také s prvním náměstkem hejtmana Olomouckého kraje Mačákem, primátorem města Přerova Jiřím Lajtochem a dalšími primátory a starosty měst Olomouckého kraje. Policejní prezident je vybídl k intenzívnější spolupráci a komunikaci s místními policisty, ať už na úrovní obvodních oddělení, územního odboru či krajského ředitelství.

Policejní prezident potvrdil, že olomoucké Krajské policejní ředitelství v tomto roce posílí na tři desítky nových policistů.
 
plk. Ing. Jana Macalíková
vedoucí oddělení tisku a prevence - pověřena zastupováním
1. 7. 2014
 

 
Související články
Ministerstvo vnitra - Ministr Chovanec: V oblasti sociálního bydlení státu ujel vlak, vidíme už jen koncová světla
Krajské ředitelství policie Olomouckého kraje - Návštěva ministra vnitra
 

vytisknout  e-mailem