Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Policejní prezident ocenil policisty

Koncem roku ukončí služební poměr pět policistů, kteří Policii ČR věnovali velký kus svého života. Za svůj přínos si zasloužili ocenění. 

V úterý 5. prosince se v prostorách Policejního prezidia ČR uskutečnilo ocenění pěti policistů, kteří koncem prosince po dlouhých letech končí služební poměr.

Policejní prezident genmjr. Tomáš Tuhý společně se svými náměstky a dalšími členy vedení Policejního prezidia, pražské a královéhradecké policie setkal nejprve s náměstkem pro vnější službu krajského ředitelství policie hlavního města Prahyplk. Zdeňkem Bezouškou, který u policie končí po neuvěřitelných 44 letech. Začínal jako dopravní policista a vlastně po celou své služby zůstal věrný vnější službě, tedy uniformované policii. Nynější kolegové ho charakterizují jako profesionála s lidským přístupem. Za dlouholetou a svědomitě vykonávanou službu vlasti si plk. Bezouška z rukou policejního prezidenta převzal to nejvyšší ocenění v podobě pamětního kordu.

Druhé nejvyšší ocenění policejního prezidenta za mimořádné zásluhy o policii si v podobě pamětního bodáku dále převzali:

pplk. Josef Lottes a pplk. Jan Žerovnický - Společně před 44 lety nastupovali a spolu také končí. Nejen mezi policisty jsou nazýváni jako kriminalistické legendy. Za tuto úctyhodnou dobu za sebou zanechali opravdu velký kus práce a stihli se o své zkušenosti podělit s mnoha kolegy. Oba začínali na místním oddělení v Praze, poté se jejich služební cesty na chvíli rozešly na dvě různé „mordparty“, a následně se opět sešli v týmu zvaném Tempus, který se zabývá nevyřešenými starými vraždami. Jejich poslední společnou metou byla Národní centrála proti organizovanému zločinu.

plk. Jan Pavelka –. Do služebního poměru nastoupil před 31 lety a jeho cesta byla velmi rozmanitá. Začínal jako regulovčík na odboru řízení dopravy, poté pokračoval přes kriminální službu, pohraniční policii, až se postupnými krůčky přes jednotlivé manažerské pozice dostal na pozici náměstka ředitele krajského ředitelství Královéhradeckého kraje pro vnější službu.

plk. Luděk Bastin –  Pochází taktéž z Královehradeckého kraje a k policii nastoupil před 25 lety. Uniformu ovšem oblékal již dlouho předtím jako voják. Služební kariéru nyní opouští z pozice vedoucího operačního odboru. O tom, že má za sebou mnoho zkušeností, které ho pasují do role profesionála, svědčí i skutečnost, že v minulém týdnu zvítězil v krajském kole soutěže Policista roku v kategorii velitel roku.

Policejní prezident společně s dalšími členy vedení policie během setkání těmto policistům v první řadě upřímně poděkovali. Společně pak zavzpomínali na své policejní začátky a vůbec zážitky, které během policejní kariéry zažili.

„Všichni tito ocenění ušli u policie dlouhou cestu, během které odvedli obrovský kus práce. Nejen tím, co sami dokázali, ale i proto, že byli správnými vzory pro služebně mladší kolegy, a to je obzvláště v dnešní době nesmírně důležité. Po slovech, která zazněla na našem setkání, jsem si jist, že zůstanou policisty i nadále, přestože již nebudou nosit služební odznak. Ještě jednou vám, kolegové, děkuji za to, co jste pro policejní sbor dokázali, a ve vašich nových životních etapách vám přeji, abyste dosáhli minimálně stejných úspěchů, kterých jste dosáhli u policie“, řekl genmjr. Tomáš Tuhý.

12. prosince 2017
kpt. Mgr. Iveta Skupien
tisková mluvčí Policejního prezidia ČR

Odkazy do noveho okna

Ocenění policistů (0)

Ocenění policistů (0) 

Detailní náhled

Ocenění policistů (1)

Ocenění policistů (1) 

Detailní náhled

Ocenění policistů (2)

Ocenění policistů (2) 

Detailní náhled

Ocenění policistů (4)

Ocenění policistů (4) 

Detailní náhled

Ocenění policistů (5)

Ocenění policistů (5) 

Detailní náhled

Ocenění policistů (6)

Ocenění policistů (6) 

Detailní náhled

Ocenění policistů (7)

Ocenění policistů (7) 

Detailní náhled

Ocenění policistů (8)

Ocenění policistů (8) 

Detailní náhled

Ocenění policistů (9)

Ocenění policistů (9) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem