Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policejní prezident ocenil nejlepší policisty

JABLONEC NAD NISOU - Při slavnostním aktu v Městském divadle. 

     Včera odpoledne po vzpomínkovém setkání u Památníku obětí 1. světové války v Tyršových sadech převzali nejlepší policisté v Městském divadle v Jablonci nad Nisou řadu ocenění. Slavnostního shromáždění se osobně zúčastnil policejní prezident plk. Mgr. Martin Červíček. Z Krajského ředitelství policie Libereckého kraje byl přítomen ředitel plk. Mgr. Milan Franko. Vedle nich na tomto slavnostním shromáždění usedl vedoucí Územního odboru v Jablonci nad Nisou plk. Mgr. Bc. Petr Šikola a Ing. Petr Beitl, primátor města Jablonec nad Nisou.
 
     Pozvání na tuto slavnost dále přijali významné osobnosti jabloneckého regionu. Starostové obcí Bedřichov, Janov nad Nisou, Frýdštejn a starostové měst Smržovka, Železný Brod, Tanvald a primátor města Jablonec nad Nisou při této příležitosti předali věcné dary nejlepším policistům působících na jejich území, a to jako poděkování za odvedenou práci, která byla a je přínosem k zajištění bezpečnosti v dané lokalitě.
 
     Vedoucí územního odboru plk. Mgr. Bc. Petr Šikola předal věcný dar a pamětní list panu Petru Polákovi, starostovi města Tanvald, a to za dlouhodobou a významnou spolupráci s Policií České republiky při řešení záležitosti vnitřního pořádku a bezpečnosti. Dále plukovník Šikola předal věcný dar a pamětní list veliteli Městské policie Tanvald panu Jiřímu Horáčkovi, který toto ocenění převzal za příkladnou pracovitost, obětavost a spolupráci s Policií České republiky Obvodním oddělením Tanvald.
 
     Ředitel Krajského ředitelství policie Libereckého kraje plk. Mgr. Milan Franko při této příležitosti vyjádřil své poděkování panu primátorovi Ing. Petru Beitlovi za dlouhodobou velmi dobrou spolupráci na úseku prevence a potírání kriminality na území statutárního města Jablonec nad Nisou a jeho okolí.
 
     Vyvrcholením celého slavnostního aktu bylo předávání ocenění, která udělil policejní prezident.
Plaketu Policie České republiky z rukou policejního prezidenta převzal pan Mgr. Daniel David, starosta obce Janov nad Nisou, a to za dlouhodobou a významnou spolupráci s Policií České republiky zástupce orgánu veřejné správy s Policií České republiky při řešení záležitosti vnitřní bezpečnosti.
 
     Čestné medaile policejní prezident udělil také policistům z Polské republiky. Velitel Městského ředitelství v Jelení Hoře inspektor Mgr. Zbiegniew Ciosmak a velitel Okresního velitelství ve Zhořelci podinspektor Ing. Mgr. Leszek Zagórski převzali tyto medaile za spolupráci s Policií České republiky v boji s mezinárodní trestnou činností.
 
      Dále policejní prezident ocenil dva policisty z Krajského ředitelství policie Libereckého kraje, kdy z jeho rukou jeden s policistů převzal služební medaili „Za věrnost III. stupně“ a druhý převzal Čestnou medaili za významný přínos k budování a prosazování dobrého jména Policie České republiky, zejména v oblasti krizového vyjednávání a krizové intervence.
 
      Následujících okamžicích již svá ocenění z rukou policejního prezidenta přebírali příslušnice a příslušníci Policie České republiky Územního odboru Jablonec nad Nisou. Policejní prezident zde předal policistce z Oddělení hospodářské kriminality Čestnou medaili a policistovi s Obvodního oddělení Jablonec nad Nisou Plaketu Policie České republiky. Dalším sedmi policistům byly uděleny služební medaile „Za věrnost I., II. a III. stupně. Policejní prezident jim je udělil za dlouhodobé a iniciativní dosahování velmi dobrých pracovních výsledků a dobu trvání služebního poměru – 10, 20 a 30 let.
 
     Slavnostní shromáždění, které se uskutečnilo u příležitosti 94. výroční vzniku samostatného československého státu, bylo zakončeno zpěvem státní hymny v podání slečny Hany Herkommerové s klavírním doprovodem pana Marka Šourka ze Základní umělecké školy v Jablonci nad Nisou.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

nprap. Dagmar Sochorová, 30. října 2012

 

vytisknout  e-mailem