Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Policejní prezident navštívil Šluknovsko

Policejní prezident plk. Mgr. Petr Lessy, ředitel služby pořádkové policie Policejního prezidia ČR plk. Mgr. Tomáš Václavík a náměstek ředitele Krajského ředitelství Policie ČR Ústeckého kraje plk. Ing. Jiří Šenkýř, se dnes setkali se starosty měst a obcí na Šluknovsku, kde již několik měsíců působí více než pět desítek policistů ze speciálních pořádkových jednotek. 

Úvodem policejní prezident zhodnotil specifické problémy, se kterými se policie v oblasti Šluknovského výběžku setkává. Jeho slova potvrdil i plk. Šenkýř, který seznámil hosty s vývojem v kriminality v rizikové oblasti. Starosta města Rumburku Ing. Jaroslav Sykáček zhodnotil situaci v lokalitě a informoval o uklidňování situace. Ostatní starostové potvrdili jeho slova a poděkovali policejnímu prezidentovi za rychlé řešení napjaté situace v oblasti. Policejní prezident v průběhu jednání přislíbil starostům, že nebude snížen početní stav policistů v rámci Ústeckého kraje. Dokonce dojde k navýšení o 50 pořádkových policistů v oblasti Ústeckého kraje, kteří budou základem pro vznik speciálních pořádkové jednotky. Podle slov policejního prezidenta se policisté zaměří na dokumentaci a šetření drogové kriminality. „Drogová kriminalita je podhoubím pro majetkovou trestnou činnost, a proto se ji musíme intenzivně věnovat“, uvedl policejní prezident.
   
Závěrem se účastníci jednání shodli na pravidelném setkávání vedení policie a starostů rizikových lokalit a řešení aktuálních problémů.
 
plk. Mgr. Pavla Kopecká
tisková mluvčí Policejního prezidia ČR
20. 10. 2011
Odkazy do noveho okna

Rumburk 1

Rumburk 1 

Detailní náhled

Rumburk 2

Rumburk 2 

Detailní náhled

Rumburk 3

Rumburk 3 

Detailní náhled

Rumburk 4

Rumburk 4 

Detailní náhled

Rumburk 5

Rumburk 5 

Detailní náhled

Rumburk 6

Rumburk 6 

Detailní náhled

Rumburk 7

Rumburk 7 

Detailní náhled

Rumburk 8

Rumburk 8 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem