Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Policejní prezident navštívil policisty v Pardubickém kraji

V pondělí 26. listopadu se policejní prezident plk. Mgr. Martin Červíček a náměstek policejního prezidenta pro službu kriminální policii a vyšetřování plk. JUDr. Václav Kučera, setkali s policisty z Krajského ředitelství policie Pardubického kraje a se zástupci místní samosprávy. Na pracovních jednáních je doprovázel krajský ředitel KŘ P Pardubického kraje plk. Mgr. Radek Malíř. 

Dopoledního jednání se zúčastnil také hejtman Pardubického kraje JUDr. Martin Netolický, Ph.D., primátorka města Pardubice MUDr. Štěpánka Fraňková a starostka města Chvaletice Blanka Zaklová. Policejní prezident společně se svým náměstkem a krajským ředitelem vyhodnotili se zástupci Pardubického kraje bezpečnostní situaci v regionu. Součástí této diskuse byla projedána i otázka spolupráce Policie České republiky s Městskou policií v něketých oblastech. Vedení policie velmi kladně hodnotilo logistickou pomoc od místní samosprávy v pardubickém regionu. Slavnostním přestřižením pásky byla otevřena nová vstupní hala Krajského ředitelství policie Pardubického kraje a ukončen dopolední program pracovní návštěvy policejního prezidenta.
 
V rámci odpoledního pracovního setkání policejní prezident, společně se svým náměstkem a krajským ředitelem s policisty diskutovali o všech zásadních změnách, které policii od 1. ledna 2013 čekají. Policejní prezident přiblížil novou organizační strukturu krajského policejního ředitelství, která bude plně funkční od 1. ledna 2013. Všechny přítomné policejní prezident informoval, že pro příští rok Policie České republiky má vládou schválený počet 38 996 služebních systemizovaných míst, na které je přidělen stejný objem finančních prostředků, jako v letošním roce. Upozornil, že služební místa v rámci jednotlivých krajských ředitelství i Policejního prezidia ČR byly přerozděleny tak, aby byl podpořen přímý výkon služby. V této souvislosti podotkl, že v případě Krajského ředitelství policie Pardubického kraje k poklesu policistů v přímém výkonu služby nedošlo.
 
Náměstek policejního prezidenta plk. Kučera informoval o rozvoji a podpoře vzdělávání pro policisty zařazené v rámci služby kriminální policie a vyšetřování. V této souvislosti zmínil zvyšování požadavků na specializace policistů zaměřených na rozkrývání a vyšetřování specifických oblastí obecné a hospodářské kriminality. V této souvislosti kladl důraz na rozvoj vzdělávání v oblasti informační kriminality.
 
Závěrem policejní prezident uvedl: „vážím si práce každého policisty a občanského zaměstnance a proto mi dovolte, abych vám za vaši dobře odvedenou službu a práci poděkoval.“
 
nprap. Bc. Štěpánka Zatloukalová
tisková mluvčí
Policejní prezidium ČR
26. listopadu 2012
 
Odkazy do noveho okna

01 Celkový pohled na jednání

01 Celkový pohled na jednání 

Detailní náhled

02 Zástupci policie

02 Zástupci policie 

Detailní náhled

03 Zástupci samospráv

03 Zástupci samospráv 

Detailní náhled

04 Slavnostní přestřižení pásky

04 Slavnostní přestřižení pásky 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem