Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policejní prezident navštívil MS v biatlonu

KRAJ VYSOČINA: V sobotu se příjezd a odjezd fanoušků obešel bez komplikací 

Policejní prezident plk. Mgr. Martin Červíček zavítal v sobotu do areálu Vysočina Arény, kde v průběhu odpoledne sledoval sobotní závody Mistrovství světa v biatlonu v Novém Městě na Moravě. Dopoledne přijel v doprovodu ředitele Krajského ředitelství policie kraje Vysočina plk. Mgr. Miloše Trojánka do prostor Obvodního oddělení v Novém Městě na Moravě, kde se přímo v řídícím štábu seznámil s celou organizací a průběhem rozsáhlého policejního bezpečnostního opatření.
Velitel opatření plk. Mgr. Karel Sehnal ukázal policejnímu prezidentovi prostory štábu a seznámil ho s největšímu problémy, na které musí policisté zejména v oblasti dopravy i veřejného pořádku aktuálně reagovat. Policejní prezident byl se zajištěním akce ze strany policie spokojen. „Jsem velice spokojený s tím, jak zodpovědně jste k přípravě celého opatření přistoupili, protože se bezesporu jedná o nejvýznamnější sportovní akci v České republice v letošním roce, uvedl plk. Mgr. Martin Červíček a dodal: „Jsem si plně vědom toho, že průběh celého opatření bude na všechny vaše policisty klást vysoké nároky.“
Pan policejní prezident navštívil také prostory stálé služby Obvodního oddělení v Novém Městě na Moravě, prohlédl si kompletní zázemí tamního obvodního oddělení a seznámil se se způsobem práce na tomto oddělení, a to nejen v souvislosti se zajištěním významných sportovních akcí, které v tomto městě v průběhu roku probíhají, ale také s běžným každodenním výkonem služby.
Bezpečnostní opatření v sobotu pokračovalo od ranních hodin. S dopoledním příjezdem osobních vozidel a autobusů na parkovací plochy jsme neměli žádné větší problémy. Postupně se dařilo zaplňovat nejdříve vyhrazená parkoviště přímo v Novém Městě na Moravě a postupně také v okolních parkovacích zónách. K parkování jsme ani dnes nemuseli využít připravená parkovací místa na silnici I/19. Na vyhrazených parkovištích parkovalo podle odhadů v sobotu zhruba 2 150 osobních vozidel a zhruba tři desítky autobusů. Příchod fanoušků do Vysočina Arény se obešel bez problémů.
V průběhu dne jsme při usměrňování provozu využívali všechny proměnné dopravní tabule, na nichž jsme aktuálně informovali řidiče o vývoji dopravní situace a situaci na parkovištích. Dnes jsme instalovali třináctou proměnnou tabuli, která byla umístěna na silnici I/19 u parkoviště na louce mezi obcí Radňovice a Novým Městem na Moravě. V průběhu večera policejní hlídky dohlížely na veřejný pořádek v centru Nového Města na Moravě, kde se konal kulturní program spojený s vyhlášením výsledků.
kpt. JUDr. Dana Čírtková, vrchní komisař
10. únor 2013
Odkazy do noveho okna

IBU 2013 - 1

IBU 2013 - 1 

Detailní náhled

IBU 2013 - 3

IBU 2013 - 3 

Detailní náhled

IBU 2013 - 4

IBU 2013 - 4 

Detailní náhled

IBU 2013 -2

IBU 2013 -2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem