Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Policejní prezident na Žofínském fóru

Setkání s primátory a starosty v Praze.  

Policejní prezident brig. gen. Tomáš Tuhý se zúčastnil 174. ročníku Žofínského fóra. 250 hostů z řad primátorů a starostů seznámil se současnou bezpečnostní situací v České republice. Policejní prezident starosty ujistil, že dělá maximum proto, aby se policie dostala do dobré kondice, aby dojezdové časy i vybavení policistů bylo uspokojivé a Policie ČR mohla plně plnit své základní poslání – chránit bezpečnost osob a majetku a veřejný pořádek, předcházet trestné činnosti a plnit další úkoly, jak na úseku trestního řádu, tak i v rámci vnitřního pořádku.

Zástupce měst a obcí seznámil se svými prioritami a vizemi, mimo jiné zmínil i snahu o lepší zakotvení spolupráce městské a státní policie. Přítomnost vicepremiéra a ministra financí A. Babiše policejního prezidenta inspirovala ke zmínce o daňové Kobře, resp. koordinační dohodě mezi Generálním ředitelstvím cel, Generálním finančním ředitelstvím a Policií ČR. Díky účinnější spolupráci těchto institucí se má efektivněji bojovat s hospodářskou kriminalitou.

Policejní prezident mimo jiné zmínil také úspěchy našich kriminalistů v boji s drogovou problematikou a dotkl se i aktuálního tématu kyberšikany.

Dotazy představitelů místních samospráv směřovaly zejména k vyloučeným lokalitám a řešením problémům s nimi spojených.

Žofínská fóra jsou připravována už od roku 1994, jen letos jich bylo hned dvacet.

 

 

 

 

16. prosince 2014, plk. Ing. Jana Macalíková

Odkazy do noveho okna

Žofínské fórum 1

Žofínské fórum 1 

Detailní náhled

Žofínské fórum 2

Žofínské fórum 2 

Detailní náhled

Žofínské fórum 3

Žofínské fórum 3 

Detailní náhled

Žofínské fórum 4

Žofínské fórum 4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem