Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Policejní prezident na Valném shromáždění INTERPOLu

Policejní prezident plk. Mgr. Petr Lessy se účastní čtyřdenního zasedání Interpolu. Jubilejní 80. ročník Valného shromáždění se koná v hlavním městě Vietnamu Hanoji. Účastní se jej 630 policejních ředitelů a státních úředníků vymáhajících právo ze 142 zemí. 

Delegáti v průběhu shromáždění projednávají řadu otázek, včetně intenzivnějšího využívání nástrojů INTERPOLu, aby vyšetřování mezinárodní trestné činnosti bylo snadnější. Během dnešního dne bylo valným shromážděním Interpolu projednáváno přijetí nových členů INTERPOLu, konkrétně zemí Curaçao, Sint Maarten a Jižní Súdán. Přijetím návrhu se INTERPOL rozrostl na 190 zemí.
 
Mezinárodní organizace kriminální policie - INTERPOL je největší policejní organizací na světě a jako mezinárodní mezivládní organizace zabezpečuje policejní spolupráci v kriminálně-policejní oblasti mezi smluvními státy organizace. INTERPOL získal statut stálého pozorovatele při OSN, který byl přijat hlasováním 51. Valného shromáždění OSN dne 15. 10. 1996 v New Yorku. Mimo styčné kanceláře v New Yorku má organizace INTERPOL zřízenou styčnou kancelář pro komunikace s organizací EUROPOL v nizozemském Haagu, styčnou kancelář zřízenou pro Kosovo v Prištině a styčnou kancelář pro jihovýchodní Asii v thajském Bangkoku.
 
plk. Mgr. Pavla Kopecká
tisková mluvčí Policejního prezidia ČR
1. 11. 2011
 
Související odkaz: Národní ústředna INTERPOLu v České republice.

vytisknout  e-mailem