Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Policejní preventivní akce - Maminy na síti

OLOMOUC - Policisté radili maminkám v herních centrech 

Dnes dopoledne navštívili policisté z oddělení tisku a prevence Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje maminky v herních centrech. V rámci krajského projektu s názvem „Maminy na síti“ s nimi promluvili o kybernetické problematice.

 Cílem projektu, který reaguje na stále rostoucí kriminalitu páchanou v prostředí internetu, je upozornit matky na mateřské nebo rodičovské dovolené na možná rizika na sociálních sítích, na nebezpečí nákupů z neověřených serverů či komunikace s neznámými lidmi po síti. Rovněž varuje před možným zneužitím zveřejněných osobních informací nebo fotografií nejen svých, ale i svých dětí na nejrůznějších virtuálních úložištích.

Policisté předali maminkám i cenné rady, jak se správně zachovat a co dělat v případě, že se stanou obětí nějakého podvodu nebo vydírání prostřednictvím sociální sítě. Každá ze zúčastněných žen obdržela navíc zápisník s praktickými radami týkajícími se diskutované problematiky společně s důležitými kontakty na instituce, na které se mohou obrátit v případě, že se budou potýkat s problémy v kyberprostoru. Zkrátka nepřišly ani děti, které zde byly společně se svými maminkami, tyto si odnesly dárečky v podobě drobných propagačních předmětů. 

por. Mgr. Petr Piňos
4. února 2020

odkaz na video zde:

https://www.tvmorava.cz/clanek/5752/jak_se_chovat_bezpecne_na_internetu_

Odkazy do noveho okna

Maminy na síti

Maminy na síti 

Detailní náhled

Maminy na síti

Maminy na síti 

Detailní náhled

Maminy na síti

Maminy na síti 

Detailní náhled

Maminy na síti

Maminy na síti 

Detailní náhled

Maminy na síti

Maminy na síti 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem